Putinistul Adrian Năstase cere o rezoluție anti-Iohannis în Parlament, fiindcă șeful statului a respins așa-zisa lege a Trianonului. Ce joc face fostul pușcăriaș de drept comun


Putinistul Adrian Năstase cere o rezoluție anti-Iohannis în Parlament, fiindcă șeful statului a respins așa-zisa lege a Trianonului. Ce joc face fostul pușcăriaș de drept comun

Numărul 2 pe Lista prietenilor lui Dughin din România – l-am numit pe fostul pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase, notoriu propagandist putinist – îl acuză de o manieră caraghioasă pe președintele Klaus Iohannis, pe blog, de lipsă de patriotism, pentru că a refuzat așa-zisa lege privind ”comemorarea” Trianonului și, colac peste pupăză, solicită o rezoluție din partea majorității parlamentare a PSD care să ”condamne” acest gest de normalitate al președintelui.

Podul.ro și istoricul Marius Oprea au explicat, vineri, punctual și cu argumente – detalii AICI – că, în realitate, dubioasa lege a PSD îi face un serviciu imens lui Viktor Orban și extremiștilor de la Budapesta (Parlamentul de acolo e controlat de Jobbik și Fidesz într-o proporție de 70%), dând apă la moară mesajelor belicoase ale politicienilor maghiari și păstrând această problematică vindicativă și retrogradă într-o actualitate românească puternic inflamată electoral, dar și de multiple alte probleme.

Pe de altă parte, putinistul Năstase găsește de cuviință să-l acuze pe Iohannis (în termeni puțin spus caraghioși) de… ”atitudine nepatriotică”, în condițiile în care legea pesedistoidă pe care o laudă și o promovează reprezintă, s-o spunem pe șleau, o prostie istorică – prin acesată lege, majoritatea PSD a diminuat valoarea actului istoric de la 1 decembrie 1918, prin care, indiferent de hotărârile tratatului ulterior de la Trianon, românii își hotărâseră soarta. Cine are nevoie de relativizările astea introduse prin lege?

”Sigur, ne revoltăm pe bună dreptate în legătură cu atitudinea nereprezentativă și cel puțin nepatriotică a președintelui României, dar ar fi mai indicată o poziție comună / rezoluție în acest sens a partidelor politice, mai ales a celor parlamentare care au votat legea”, îndeamnă putinistul Adrian Năstase, hotărât să transforme totul într-un tămbălău populisto-extremist (cu o clară agendă electorală) de care nimeni întreg la cap nu are nevoie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.