PSD pune la cale un jaf cu iz electoral de miliarde de euro. Rareș Bogdan: "Spaima că nu vor fi ei cei care administrează banii este crâncenă!"


PSD pune la cale un jaf cu iz electoral de miliarde de euro. Rareș Bogdan: "Spaima că nu vor fi ei cei care administrează banii este crâncenă!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a analizat într-un editorial pentru evz dorința PSD de a da jos Guvernul Orban. În acest sens, liberalul a atras atenția că jocurile pesediștilor au legătură directă cu suma de peste 33 de miliarde de euro care îi va fi alocată țării noastre pentru depășirea crizei post-COVID-19, dar și cu celelalte fonduri europene furnizate de UE pe perioada epidemiei

În condițiile în care UE a flexibilizat modalitatea de a atrage bani europeni, PSD simte că îi poate fura mai ușor și, totodată, că îi poate folosi pe post de instrument electoral în cazul în care vor reuși să revină la guvernare înainte de alegeri

În acest context, Rareș Bogdan a subliniat că PSD, pentru a trânti guvernul PNL, va încerca să renunțe la discursul antioccidental, râvnind la miliardele de euro din fonduri europene: "Îi va lovi amnezia și vor dosi atacurile mizerabile îndreptate împotriva UE, SUA și NATO, își vor atârnă în cui blana de lup. Ce le rămâne? O miză cu bătaie lungă: alegerile locale. Au nevoie ca de aer să demoleze guvernul și să fie cei care semnează contractele pe bani europeni, pentru a arăta cetățenilor că fac drumuri, spitale, digitalizare, agricultură".

Analiza liberalului: 

"Dorința PSD de a demola Guvernul PNL prin moțiune de cenzură n-are nicio legătură cu măsurile restrictive luate în timpul pandemiei, drepturile fundamentale ale omului sau guvernarea liberală în materie de economie. Goarnele pesediste și acoliții lor își freacă mâinile deoarece României i-au fost alocate peste 31 de miliarde de euro din bugetul de reconstrucție europeană, asta pe lângă miliardele pe care le poate accesa prin programul de sănătate sau cel de diminuare a pagubelor de pe piața muncii. Banii aceștia sunt pentru pesediști ca o cadână care dansează din buric. Căci da, eunucii se visează sultani.

Ditamai bănetul gâdilă atât de frumos urechile unor indivizi care adorm cu sunetul pungii în timpan încât au uitat de înființarea Parchetului European. Dacă n-au făcut-o, se gândesc că așa cum au reușit până acum să-și ia partea leului, prin firme de casă și clienți transformați în sponsori, vor reuși să se strecoare și de-acum încolo. Somn ușor, ce să zic… Infractorii, mai ales cei cu gulerele albe, au subestimat mereu capacitatea instituțiilor de a-i descoperi, cu gândul liniștitor la anii în care au construit adevărate rețele secrete de drenare a banului public. Din aceste rețele fac parte interlopi, politicieni, înalți funcționari, foști securiști remaniați odată cu procesul aderării euro-atlantice, actori mediatici, dar și slujbași ai justiției, chemați să intervină în momente delicate ale ontologiei politice din România.

N-ai cum să-i dezveți să-și retragă trompa din rezervorul național. Un fost lider PSD de tristă amintire se lăuda în mai 2019 că el are grijă cel mai bine de buzunarele cetățenilor. S-a văzut cum! Pungile de sărăcie ale României poartă marca devastatoare a partidului care a guvernat timp de 30 de ani, într-o formă sau alta. Rezervoarele românești de forță de muncă ieftină pentru statele avansate au fost alimentate exact de faptul că buzunarele cetățenilor au fost „protejate” de urmașii bolșevicilor. Și-au alungat peste granițe până și propriul electorat, iar acolo, în patrii de împrumut, ce să vezi? Electoratul s-a deșteptat și nu mai înghite minciuni.

De dragul discuției, haideți să spunem că teama de Parchetului European îi va determina pe atleții socialismului cu față umană să-și cosmetizeze atitudinea. Îi va lovi amnezia și vor dosi atacurile mizerabile îndreptate împotriva UE, SUA și NATO, își vor atârnă în cui blana de lup. Ce le rămâne? O miză cu bătaie lungă: alegerile locale. Au nevoie ca de aer să demoleze guvernul și să fie cei care semnează contractele pe bani europeni, pentru a arăta cetățenilor că fac drumuri, spitale, digitalizare, agricultură. Tot ce au ignorat în guvernările axate pe bunăstarea grupurilor de interese devine, acum, o prioritate pentru discursul politic. Le vor spune oamenilor că le ridică nivelul de trai, le dau locuri de muncă. Vor transforma banii europeni în agent electoral, fără teama de a fi întrebați care sunt meritele lor în atragerea miliardelor.

Spaima că nu vor fi ei cei care administrează banii este, însă, crâncenă. Sunt curios, însă, cu ce vor înlocui mitul străinului rău pentru a încerca să dinamiteze Executivul liberal. Cu ce minciună sunt dispuși să joace pesediștii ultima carte, pentru a se salva politic? Oare așa zis-a conspirație mondială care ar fi născut un virus pentru a controla mințile tuturor?".

logogroup_RO_full-color.jpg
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.