Un sondaj comandat de Victor Ponta privind alegerile parlamentare prezintă PNL cu un scor considerabil. Câte procente ar obține USR-PLUS și PSD la vot


Un sondaj comandat de Victor Ponta privind alegerile parlamentare prezintă PNL cu un scor considerabil. Câte procente ar obține USR-PLUS și PSD la vot

Un sondaj INSCOP comandat de Victor Ponta arată că în cazul în care s-ar organiza alegeri parlamentare duminica viitoare, PNL ar câștiga relativ detașat cursa cu un scor de 38,5%, PSD ar obține 25,8% din voturi, iar USR-PLUS doar 10,2% în condițiile în care partidele conduse de Barna și Cioloș au luat chiar acum 1 an peste 20% la alegerile europarlamentare. Partidul lui Victor Ponta, Pro România, ar lua un scor de 9,4%, în timp ce ALDE, PMP și restul partidelor nu ar intra în Parlament. 

Iată clasamentul: 

1. PNL - 38,5% 

2. PSD - 25,8%

3. Alianţa USR-PLUS - 10,2%

4. ProRomânia- 9,4%

5. UDMR - 6%

6. ALDE - 3,6%

7. PMP - 3,5%

Sondajul a fost realizat în perioada 15-20 mai 2020 de INSCOP Research, prin metoda CATI (interviuri telefonice), la comanda Pro România, volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1132 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,9%, la un grad de încredere de 95%. În 2018, INSCOP Research – România şi The Polling Company – SUA au încheiat un parteneriat de colaborare prin intermediul căruia își oferă sprijin reciproc în efectuarea de studii sociologice în România, în alte țări din regiuneși în Statele Unite ale Americii. Cele două companii colaborează pentru dezvoltarea unui set de metodologii inovative dezvoltate în SUA care pot fi aplicate pe piața românească și regională.

Penultimul sondaj, furnizat de Biroul de Cercetări Sociale pe 13 mai, indica că PNL, USR-PLUS și PMP ar obține împreună la alegerile parlamentare din 2020 un scor de 61,5%, ceea ce ar asigura o guvernare stabilă pentru România timp de 4 ani, în timp ce PSD ar primi 22,5% dintre voturile românilor, Victor Ponta 5,1%, iar partidul lui Tăriceanu ar fi umilit cu un scor de doar 1,4%, nemaiintrând în Parlament.

Iată lista scorurilor care ar reprezenta finalul epocii PSD: 

1. PNL - 33%

2. PSD - 22,5%

3. USR-PLUS - 22% 

4. PMP - 6,5% 

5. UDMR - 5,3%

6. Pro România - 5,1%

7. ALDE - 1,4% 

8. Partidul Verde - 0,9%

9. Alt partid - 3,4%

Pentru realizarea barometrului ”Lumea şi valorile ei politice”, BCS a stabilit un eşantion de 1.545 de persoane, dintre care 10% sunt români din Diaspora. Interviurile au fost realizate telefonic (75%) și online (25%). Marja de eroare este +/-2,7%. Sondajul a fost finanţat de Comitetul Naţional al Românilor-Americani Republicani din Statele Unite ale Americii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.