Dragnea cheamă, din nou, PSD-ul la bară


Dragnea cheamă, din nou, PSD-ul la bară

Liviu Dragnea nu are liniște în spatele gratiilor. Și cel mai tare pare să-l roadă chiar... PSD-ul, partid pe care l-a mai acuzat și în trecut în fața instanței de complicitate la propriile lui infracțiuni. Acum, la Tribunalul București a fost înregistrat un nou dosar, în care Dragnea are calitatea de reclamant. În rolul de pârât se află, din nou, PSD-ul. 

Obiectul noului dosar înregistrat la instanță este „partide politice, dizolvare persoană juridică, art. 253 CC-declinare” și are termen pe data de 4 iunie a acestui an. Potrivit articolului din Codul Civil, „persoana fizică ale cărei drepturi nepatrimoniale au fost încălcate ori ameninţate poate cere oricând instanţei: interzicerea săvârşirii faptei ilicite, dacă aceasta este iminentă; încetarea încălcării şi interzicerea pentru viitor, dacă aceasta durează încă; constatarea caracterului ilicit al faptei săvârşite, dacă tulburarea pe care a produs-o subzistă. Totodată, cel care a suferit o încălcare a unor asemenea drepturi poate cere instanţei să îl oblige pe autorul faptei să îndeplinească orice măsuri socotite necesare de către instanţă spre a ajunge la restabilirea dreptului atins. De asemenea, persoana prejudiciată poate cere despăgubiri sau, după caz, o reparaţie patrimonială pentru prejudiciul, chiar nepatrimonial, ce i-a fost cauzat, dacă vătămarea este imputabilă autorului faptei prejudiciabile. În aceste cazuri, dreptul la acţiune este supus prescripţiei extinctive.”.

Dragnea a mai chemat o dată la bară Partidul Social Democrat cu 10 luni în urmă, în cererea adresată Tribunalului București, Liviu Dragnea solicitând instanței să se aplece asupra ipotezei că menținerea de către PSD Teleorman a celor două angajate fictive ar trebui să ducă la dizolvarea organizației locale de partid. Mai mult, el punea problema că actul ilegal comis de PSD Teleorman ar trebui însușit și de organizația centrală de partid, ceea ce ar duce la dizolvarea PSD.

Practic, fostul șef al PSD spunea în mod direct că ar trebui să existe și consecințe politice pentru oamenii din PSD Teleorman care au avut cunoștință despre situația Adrianei Botorogeanu și Anisei Stoica în toată perioada iulie 2006 – decembrie 2012. Un element interesant de precizat e și acela că Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele fictive, continuă să lucreze și astăzi la sediul PSD Teleorman. Potrivit conținutului cererii de intervenție adresată Tribunalului București în urmă cu 10 luni de Liviu Dragnea, acesta cerea, practic, dizolvarea PSD Teleorman și chiar a PSD central pentru că actul ilegal trebuie să fie asumat de toată lumea implicată.

„Fie organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată și dizolvarea constituie modificare de statut și trebuie comunicată Tribunalului București (..), fie, în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, și în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanți din cadrul organizației de partid PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman in intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”, sesiza Dragnea în cererea de intervenție.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.