APEL din Basarabia: Autoritățile de la București să-i retragă cetățenia lui Ion Chicu, premierul rusofil. E trădător de țară! Cei mai abjecți pro-ruși au cetățenie română


APEL din Basarabia: Autoritățile de la București să-i retragă cetățenia lui Ion Chicu, premierul rusofil. E trădător de țară! Cei mai abjecți pro-ruși au cetățenie română

Jurnalista basarabeană Marcela Tusca avertizează, pe Facebook, că România ar trebui să-i retragă de urgență cetățenia premierului rusofil și socialist Ion Chicu (foto sus, împreună cu Dmitri Medvedev), nu atât pentru recentele insulte adresate țării noastre, ci pentru că personajul numit este de mult timp un evident trădător de țară care acum conduce un guvern pro-rus ce se află într-o totală contradicție cu interesele statului român.

CITEȘTE și Toți rusofilii lui Dodon, care înjură România pe față, au cetățenie românească

Vă amintim că în timp ce numeroși basarabeni nu au încă cetățenie română, deși asta ar fi cât se poate de legitim, cei mai agresivi rusofili din PSRM (și nu numai) dețin cetățenia română, ceea ce este de-a dreptul halucinant.

 Vă prezentăm comentariile jurnalistei: 

”Eu sunt de acord cu propunerea care a survenit pe rețele de retragere a cetățeniei române lui Chicu, pe care o are.

Și nu pentru această declarație, despre care m-am pronunțat deja. Ci pentru simplul fapt că a fi în fruntea unui guvern socialist afișat pro-rus în R. Moldova se află în contradicție cu interesele statului român și poporului român din R. Moldova.

E trădare de țară.

Deci tăiat macaroana, luat cetățenia, topit pașaportul.

Dar pun pariu că nici snowflake-ul de Siegfried n-ar susține așa ceva. Ar zice că e contra ‹drepturilor omului› de a fi socialist pro-rus, sau așa ceva. Pentru că el nu crede că există așa ceva ‹trădare de țară›.

Hai, are Siegfried balls pentru a cere retragerea cetățeniei? Sau e numai bun de gură cu ‹susținem parcursul european al R. Moldova› și alte baliverne?

Și cam atît despre vitejia ăstora de a promova o politică românească și europeană în R Moldova.

Este?!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.