Ioana Constantin critică inițiativa Guvernului de a finanța presa: "Venim din era FSN - PSDR - PSD, Iliescu, Năstase când libertatea a fost strivită!"


Ioana Constantin critică inițiativa Guvernului de a finanța presa: "Venim din era FSN - PSDR - PSD, Iliescu, Năstase când libertatea a fost strivită!"

Guvernul a anunțat că oferă 200 de milioane de lei presei în următoarele patru luni, în cadrul unei campanii de informare, în contextul epidemiei COVID-19. Șeful Cancelariei, Ionel Dancă, preciza că va fi o amplă campanie de informare în ceea ce privește regulile care urmează să fie respectate după încetarea stării de urgență.

Cu toate acestea, mai multe voci au criticat inițiativa Guvernului de a finanța presa, printre care și secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, care a amintit despre cum au strivit pesediștii, în ultimii 30 de ani, libertatea presei prin tot felul de modalități: "sub bocancii minerilor, apoi prin forța mafiei (...), iar guvernarea Năstase cheltuise 66 de milioane de euro pentru publicitate guvernamentală".

Mesajul Ioanei Constantin, pe Facebook:

"E bine să nu uităm și mai ales să nu repetăm! În octombrie 2004, era depusă în Parlament moțiunea simplă: "NU, subordonării media de către Guvernul Năstase; DA, libertăţii de exprimare", o moțiune împotriva controlului politic asupra presei prin folosirea de bani publici. În perioada 2000 - 2004, guvernarea Năstase cheltuise 66 MILIOANE DE EURO pentru publicitate guvernamentală, campanii guvernamentale, campanii de informare.

Venim din era FSN - PSDR - PSD, Iliescu, Năstase când libertatea a fost strivită întâi sub bocancii minerilor, apoi prin forța mafiei și e bine să le amintim celor care uită că libertatea de exprimare trebuie apărată. Din stenogramele Camerei Deputaților din 19 octombrie 2004, din rapoartele de ţară ale Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii despre anul 2002 și ”libertatea presei”: "în anul 2002, e o dezvoltare serioasă privind lipsa de independenţă şi presiunile făcute de către Guvernul PSD asupra instituţiilor de media”.

Restul e tăcere. Sau #LibertatedeExprimare. Iar libertatea jurnaliștilor trebuie apărată".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.