Ziua mondială a libertății presei. Ce credea regretatul Senior Corneliu Coposu despre rosturile și menirea presei românești


Ziua mondială a libertății presei. Ce credea regretatul Senior Corneliu Coposu despre rosturile și menirea presei românești

Cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei, președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu – l-am numit pe domnul Ion-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior – amintește, pe Facebook, ce credea Coposu (la rându-i jurnalist în tinerețe) despre rosturile și menirea presei românești:

”3 mai a fost desemnată ca ziua mondială a libertății presei. Pentru toți cei care se luptă neîncetat pentru a scrie și a transmite adevărul și numai adevărul, indiferent cât de mult ar putea supăra sau deranja, împreună cu urarea de ‹La mulți și prodigioși ani!› le lăsăm aici minunatele cuvinte ale celui care a fost ziarist în tinerețe, Seniorul Corneliu Coposu:

‹Ziariștii însuflețiți de dragostea de țară și de dorința de
a-și închina priceperea, talentul și condeiele în slujba adevărului și a viitorului românesc, trebuie să se bucure de prețuirea și gratitudinea cetățenilor conștienți.

Rolul presei noastre este hotărâtor pentru opera de educație civică și informare onestă a națiunii, în spiritul tradițional al moralei creștine, al dreptății sociale, al restaurării instituțiilor democratice și pentru promovarea reconcilierii naționale›. (Corneliu Coposu – 1992)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.