După ce a aruncat cu bani publici pe seturi LEGO de "lux", edilul Florea mai pregătește un JAF de proporții. Președintele ANFP: "Trebuie legat! Dați mai departe, poate îl oprim pe nebun!"


După ce a aruncat cu bani publici pe seturi LEGO de "lux", edilul Florea mai pregătește un JAF de proporții. Președintele ANFP: "Trebuie legat! Dați mai departe, poate îl oprim pe nebun!"

Când vine vorba despre jaful din bani publici, edilul PSD al Sectorului 5 din București, Daniel Florea, se pricepe cel mai bine. La începutul crizei COVID-19, Florea s-a făcut remarcat prin achiziția a 24 de seturi LEGO în valoare de 12 mii de euro. În urma unui calcul, a reieșit că Florea a dat în jur de 2.400 de lei pe fiecare set LEGO. (mai multe detalii AICI

De data aceasta, Florea, încercând să profite electoral și nu numai de contextul COVID-19, vrea să ia telefoane de 300 de lei pentru aproximativ 30 de mii de elevi din sector și tablete de 1500 de lei pentru circa 3 mii de cadre didactice, sub pretextul digitalizării educației pe vreme de epidemie, conform unei hotărâri de Consiliu Local, prezentată de președintele al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Ciprian Ciucu. (accesați hotărârea de Consiliu Local AICI)

În acest sens, Ciprian Ciucu a semnalat că edilul PSD dorește să facă respectivele achiziții fără vreun studiu de impact, în condițiile în care nu există vreo aplicație pentru telefoanele mobile de pe care să învețe elevii, și, mai mult, în condițiile în care mulți elevi au deja telefoane mobile inteligente de sute sau chiar mii de lei, neavând nevoie de pomana electorală în valoare de 300 de lei.  

Ciucu, pe Facebook: "Daniel Florea, primarul de la S5, trebuie legat. Ori că e nebun și iresponsabil, ori că e corupt. Pentru că atât de prost nu ai cum să fii.

#DF vrea să ia telefoane de 300 de lei tuturor celor cca. 30.000 de elevi și tablete de 1.500 de lei celor cca. 3.000 de cadre didactice.

Ceasurile cumparate anul trecut sunt deja nefuncționale.

Justificarea care acoperă schema? e-learning.

Aplicatie? Inexistenta. Curriculum adaptat la telefon? Nu există așa ceva! Analiză de nevoi, dat fiind că mulți copii din anumite școli au deja smartphonuri de sute de euro? Noup! Studiu de impact... Nu, doar mult bullshit. Si o afacere banoasa, o masura inutilă si o incercare de mituire a profesorilor din Sectorul 5.

Dați mai departe, poate il oprim pe nebun. A facut si in trecut prostii si mai mari. Poate acum îl oprim...

PSDistii, toți acești primari, parcă sunt făcuți de aceeași mamă. O soră cu șase frați pusi pe prăduit".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.