EXCLUSIV Luptele stradale din Sectorul 5 au fost cauzate de clanul interlop Duduianu. Legăturile cu primarul PSD, Daniel Florea, și cu viceprimarul Țigănuș, fost milițian


EXCLUSIV Luptele stradale din Sectorul 5 au fost cauzate de clanul interlop Duduianu. Legăturile cu primarul PSD, Daniel Florea, și cu viceprimarul Țigănuș, fost milițian

Potrivit surselor Podul.ro, individul poreclit ”Spartacus” și celelalte personaje reținute duminică seara, în Sectorul 5, după ce s-au îmbătat și s-au caftit parte-n parte cu polițiștii și jandarmii (forțele de ordine făcând uz de armele din dotare) sunt membri ai clanului infracțional Duduianu.

Mai mult chiar, Spartacus și încă doi dintre reținuți sunt veri primari ai unuia dintre liderii grupării amintite, Cornel Sanda, supranumit ”Comitet” și cunoscut în comunitățile rome din Rahova și Ferentari, mai cu seamă în cele de ursari. Vă amintim că șeful clanului Duduianu – interlopul Nicolae Duduianu, zis ”Pian” – a fost arestat, la începutul anului trecut, pentru tentativă de omor.

Sursele citate susțin că acest Comitet a fost, în repetate rânduri, agent electoral al PSD, aducând romi la acțiunile organizate de primarul Daniel Florea și de ”combinatorul” său, viceprimarul Marian Țigănuș, fost milițian asupra căruia planează numeroase semne de întrebare. Aceleași surse precizează că, deși membru al clanului interlop Duduianu, Comitet se ocupă și de ajutoarele pentru romi de la Primăria Sectorului 5.

Fiindcă tot a venit vorba despre controversatul Marian Țigănuș, a se consemna și aspectul că acesta deține un viloi la doar câteva sute de metri de ”câmpul de luptă” de duminică.

De notat că în 2005, pe atunci comisarul Marian Țigănuș a fost anchetat, laolaltă cu mai mulți capi ai poliției, într-o investigație demarată de Inspectoratul General al Poliţiei. Motivul? Se cercetau aspecte care vizau complicitatea poliţiştilor cu șefii clanului Cămătaru, planând suspiciuni că anumite dosare penale îi evitaseră voit pe interlopi.

Facem precizarea că semnele de întrebarea se îmbulziseră asupra lui Ţigănuş încă din 2003, când acesta a fost amendat cu 100.000 de lei (împreună cu Marian Merliu, fost şef al Miliţiei Sector 5 înainte de 1989) de judecătorii care instrumentau dosarul lui Fane Pavalache, pe motiv că nu a pus la dispoziţia instanţei nu mai puţin de cinci martori.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.