Un politolog devoalează strategia murdară a PSD I, PSD II și PSD III: "Cum au câștigat până acum FSN și descendenții săi alegerile? Calculul lor se bazează pe irațional, pe memoria selectivă!"


Un politolog devoalează strategia murdară a PSD I, PSD II și PSD III: "Cum au câștigat până acum FSN și descendenții săi alegerile? Calculul lor se bazează pe irațional, pe memoria selectivă!"

Politologul Radu Carp a devoalat pe Facebook, într-o scurtă analiză, motivul pentru care PSD, Pro România și ALDE, prin șefii Marcel Ciolacu, Victor Ponta, respectiv Tăriceanu, joacă cartea respingerii stării de urgență în plină epidemie COVID-19. 

Concret, profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București a atras atenția că PSD I, PSD II și PSD III mizează pe memoria selectivă a unei părți a electoratului care își va aminti de PNL că a impus restricții, în timp ce pesediștii au jucat de ochii lumii cartea celor care pledau pentru libera circulație, respectiv relansarea economiei. Astfel, Carp a subliniat că strategia PSD de a câștiga alegerile este similară cu cea a FSN, calculul pesediștilor fiind bazat pe cultivarea unor sentimente iraționale în rândul românilor. 

Radu Carp: "Înțeleg perfect jocul politic al domnilor Ciolacu, Ponta și Tăriceanu. Ei știu foarte bine că propunerea lor nu va trece la vot (vor lipsi chiar ei) dar știu că după ce se va ieși din carantină, în parc, oamenii își vor aduce aminte de ambulanțe, ordine militare, stare de urgență și vor asocia toate acestea cu actuala guvernare. La soare, la iarbă verde poate mai înfloresc odată și cei trei trandafiri.

Calculul lor se bazează pe irațional, pe memoria selectivă.

De fapt, cum au câștigat până acum FSN și descendenții săi alegerile? Nu cumva întotdeauna prin cultivarea unor sentimente iraționale, prin inocularea fricii și a unor rețete facile de succes?

Putem să ne despărțim de votul irațional și să avem o dezbatere reală, ce facem în România după pandemie?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.