Boala comunisto-chinezească COVID-19 a pus în lumina reflectoarelor mai mult ca niciodată tema relațiilor nocive dintre România și Republica Populară Chineză. Începând cu trecutul apropiat, amintim că șeful DSU Raed Arafat, pionul promovat cel mai acerb pentru poziția de prim-ministru de către agentul de influență al Chinei, fostul premier Victor Ponta, a primit cu umilință și recunoștință, așa cum jurnalista Camelia Tabacu prezenta pe 16 aprilie, ploconul Chinei comuniste, care a avut generozitatea (cam înspăimântătoare) de a înzestra DSU, prin tovarășa ambasadoare Jiang Yu, cu măscuțe chirurgicale, combinezoane și dezinfectant, astfel încât pompierii aflați în misiune să fie protejați de virusul răspândit în întreaga lume grație minciunilor odioase și dezinformărilor regimului sinistru pe care îl reprezintă darnica diplomată. (mai multe detalii AICI)
Dar relațiile dubioase dintre oficialii români și comuniștii chinezi au rădăcini mai adânci decât atât. În acest sens, directorul Podul.ro, jurnalistul Răzvan Gheorghe, a prezentat pe larg în emisiunea online găzduită de scriitorul și politicianul Mihail Neamțu, ”Vocea Libertății”, conexiunile fostului premier Victor Ponta cu comuniștii chinezi conduși de Xi Jinping. Astfel, jurnalistul a atras atenția că Ponta a fost primul înalt oficial din Europa de Est care s-a dus până în China să-l felicite pe Xi Jinping pentru victoria de la Congresul Partidului Comunist Chinez care l-a adus la putere pe 14 martie 2013, eveniment care a fost urmat de o amplă propagandă agresivă prochineză dusă de pesedist, care a culminat cu un plan ce ar fi periclitat fără doar și poate securitatea României, mai ales în domeniul energetic: "A venit cu propunerea aceea halucinantă să ne facă chinezii reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Adică noi dăm un domeniu crucial din punct de vedere al securității statului pe mâna unui regim cunoscut pentru ostilitate și pentru spionaj la nivel planetar și pe urmă ne mai mirăm de ce lucrurile nu merg sau de ce lucrurile rămân în pom". De subliniat că atacul asupra securității naționale pus la cale de Ponta împreună cu Republica Populară Chineză a fost susținut și de fostul ministru al Energiei, pușcăriașul Constantin Niță.
"Ponta a fost primul înalt oficial din Europa de Est care s-a dus să-l felicite și care a venit de acolo imediat plin de propagandă Huawei, de minciuni uriașe, a anunțat investiții prodigioase care nu au avut loc niciodată și vă asigur, având în vedere ultimii 20 de ani, nu vor avea loc vreodată", a evidențiat Răzvan Gheorghe. (puteți urmări dezvăluirile în cadrul emisiunii, AICI, de la minutul 11:00)
De altfel, în perspectiva consolidării securității energetice, reiterăm că premierul Ludovic Orban anunța pe 21 ianuarie că România renunță la parteneriatul cu firma chineză China General Nuclear Power Corporation pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. (mai multe detalii AICI)
Răzvan Gheorghe: "Locul amintirilor frumoase pentru Ponta este Beijingul. Este orașul iubirii lui cu Daciana Sârbu, pe bani publici, când se îndrăgosteau prin delegații. Dacă ar fi rămas doar la nivelul acesta de turism sentimental, alta ar fi fost discuția, dar lucrurile nu s-au oprit deloc aici. Xi Jinping a venit la putere după un Congres al Partidului Comunist din data de 14 martie 2013. Ei, la finalul lunii martie, pe atunci premierul Ponta a fost primul înalt oficial din Europa de Est care s-a dus să-l felicite și care a venit de acolo imediat plin de lobby Huawei, de minciuni uriașe, a anunțat investiții prodigioase care nu au avut loc niciodată și vă asigur, având în vedere ultimii 20 de ani, nu vor avea loc vreodată. Ponta a venit cu niște proiecte mai mult sau mai puțin aberante cum ar fi anunțarea unei linii aeriene București-Beijing, deși nu există un flux atât de intens care să justifice așa ceva. Imediat după ce s-a întors Ponta în țară s-a dus Ministrul Energiei, Constantin Niță, la Beijing, viitor pușcăriaș și străvechi baron de Prahova care a fost condamnat în 2017 la 4 ani de pușcărie cu executare pentru trafic de influență și îndopare cu mită în formă continuă, care a venit cu propunerea aceea halucinantă să ne facă chinezii reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Adică noi dăm un domeniu crucial din punct de vedere al securității statului pe mâna unui regim cunoscut pentru ostilitate și pentru spionaj la nivel planetar și pe urmă ne mai mirăm de ce lucrurile nu merg sau de ce lucrurile rămân în pom.
Deși nu s-a semnat nimic important în China în 2013 la nivel economic, deși practic vizita a rămas fără efecte, nulă, turneul acela caraghios fiind prezentat pur propagandistic, Victor Ponta nu a făcut altceva decât propagandă Huawei și, atenție, a relaxat acel sistem de achiziții din spațiul chinezesc de bunuri și servicii, în condițiile în care trebuie să luăm în calcul cel puțin 3 aspecte. Este de notorietate că execuția este slabă în China și de ce să lucreze companiile statului român cu așa ceva?! În al doilea rând, transparența e o poveste, nu există când e vorba de firmele din China. În al treilea rând, chinezii nu prea respectă cadrul legal din UE. Și peste toate acestea planează îndeletnicirile privind spionajul la cele mai înalte cote.
Acum întreb, dacă avem un fost ministru al Energiei pesedist pușcăriaș pentru că a făcut trafic de influență și s-a îndopat cu mită, numeroasele lui vizite la Beijing cum credeți că s-au desfășurat oare, având în vedere că mereu a venit fluturând acordul acela privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, plus multe alte marote chinezești? Acordul acela a fost o noapte a minții, s-o spunem pe șleau - e o beznă roșie să faci așa ceva. Apropo, felicitări Guvernului Orban care a anunțat încă de la începutul anului că așa ceva nu poate fi dus la final și că se renunță la compania chinezească, fapt care explică nebunia asta care a cuprins propaganda chineză, dincolo de chinavirus, fiindcă e vorba de sume cu multe zerouri pe care ei, evident, că le vânează și de influență, întrucât dacă stăm să ne gândim, pesediștii în acordul respectiv legat de Cernavodă erau gata să le dea chinezilor 51% și Nuclearelectrica să rămână cu 49%. Uitați ce deal-uri se pot face.
Revenind la Ponta, întotdeauna a fost un agent de influență al Chinei fiindcă, să nu ne ferim de cuvinte, asta înseamnă să fii agent de influență, să faci lobby pentru comuniștii chinezi, pentru influența lor politică și economică".
Mihai Neamțu: "Mulțumesc pentru precizări. Cred că Ponta a fost și punctul de legătură dintre Republica Populară Chineză și Portul Constanța, via Mazăre și șmecherii de acolo".