Concluzia amară a unui doctor: "Vinovați vor fi tot medicii, nu ei, politicienii și funcționarii de lux, că au tuns an de an bugetul sănătății!"


Concluzia amară a unui doctor: "Vinovați vor fi tot medicii, nu ei, politicienii și funcționarii de lux, că au tuns an de an bugetul sănătății!"

Constantin Cucu, medic primar de endocrinologie la Institutul Parhon din Bucureşti şi asistent universitar la UMF „Carol Davila”, a transmis într-o postare pe Facebook că politicienii și funcționarii de lux vor da vina pe parcursul crizei COVID-19 tot pe medici pentru ceea ce merge prost, iar astfel nu își vor asuma nicio vină, deși politica pe care au pus-o în practică an de an a determinat plecarea medicilor din țară, golirea de resurse a bugetului sistemului medical, cât și gradul înalt de corupție

Totodată, medicul a atras atenția că a venit vremea plății, întrucât criza COVID-19 scoate puternic în relief felul în care politicienii și-au bătut joc de sistemul medical

Medicul Constantin Cucu: "VREMEA PLĂȚII

Presupun că a venit nota de plată celestă.

Deci de câteva zeci de ani pleacă medicii tineri din țară. Din cauza condițiilor generale de lucru, din cauza corupției care dijmuiește angajările, din cauza umilințelor de tot felul din partea șefilor, somităților și politrucilor, din cauza lipsei de perspective profesionale și de viață decentă, din cauza salariilor mici de până acum 2 ani.

Ca urmare a faptului că au plecat, pleacă și vor pleca, azi la ceas de nevoie va să zică nu sunt.

Sunt județe fără specialiști, cu medici mai rari decât pangolinul prin junglele Chinei în perioada în care mandarinul umple garnițele. Care județe, uimire mare, au doar câte un anestezist pe oraș.

Fără ca nimeni la minister, DSP, președinție, partide, primării să fi văzut în atâția ani de tocat salarii și pensii speciale că ceva ar putea fi în neregulă cu acest aranjament în caz de urgie. Că ceva ar putea și ar trebui schimbat în acest mecanism de alienare a medicilor tineri.

Și acuma se uită cu toții, ca broasca la inundație, că ei ce fac? Că vine Covidul și parcă le-ar trebui mai mulți medici, nemaivorbind ATIști, că e pe bază de furtun în gât și nu are cine să o facă.

30 de ani de batjocorire sistematică a factorului uman din sănătate au dat în pârg acum, cu ocazia lunilor mondiale de sărbătorire ale coronavirusului.

Și vinovați vor fi tot medicii, nu ei, politicienii și funcționarii de lux, că au tuns an de an bugetul sănătății cât să fie cel mai mic din Europa și că au promovat la conducere corupți și ticăloși care și-au umplut buzunarele dar au golit spitalele.

Da, e nasol să faci Covid în vreun județ în care singurul anestezist s-a închis în casă, dar dacă ești robust poate scapi; cât să ajungi la anul la vot, să îl realegi pe boul local care vorbește frumos, dă cinstit punga cu făină, dar nu s-a gândit vreodată că, poate, ar trebui mai mulți doctori pe acolo. Și că ar fi treaba lui să îi aducă.

Dar asta doar dacă ești robust; dacă nu, nu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.