Oreste: "Parcă începem să ne trezim din somnul cel de moarte, în care am alunecat singuri de 30 de ani! Marea provocare la care suntem noi chemați acum este transformarea uriașei furii și frustrări într-un laborator de găsit și implementat soluții salvatoare!"


Oreste: "Parcă începem să ne trezim din somnul cel de moarte, în care am alunecat singuri de 30 de ani! Marea provocare la care suntem noi chemați acum este transformarea uriașei furii și frustrări într-un laborator de găsit și implementat soluții salvatoare!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu a criticat dur clasa politică, subliniind că "poate ca niciodată până acum, nu ne-a deranjat contraselecția și supradimensionarea aparatului de stat cu o clientelă politică plină de impostori, corupți și ticăloși".  

"În timp ce politicienii nu sunt în stare să ordone producţia de aparatură salvatoare şi i-au lăsat fără armele necesare luptei, medicii se văd siliţi tot mai des să trieze bolnavii, trimiţându-i la viaţă pe norocoșii cu acces la aparate şi la moarte pe nenorociţii selectaţi să fie deconectaţi şi neventilați", a mai subliniat jurnalistul.

Cu toate acestea, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a precizat că prin prisma tabloului general provocat de COVID-19, "parcă începem să ne trezim din somnul cel de moarte, în care am alunecat singuri de 30 de ani!".

În acest sens, Oreste a evidențiat că "marea provocare la care suntem noi chemați acum este transformarea uriașei furii și frustrări într-un laborator de găsit și implementat soluții salvatoare", criza COVID urmând să fie analizată atât din punct de vedere medical, cât și din perspectivă militară în această seară în emisiunea Jocuri de Putere de la ora 23 pe Realitatea PLUS.

Oreste: "De la medicalizare la militarizare

Poate ca niciodată până acum, nu ne-a deranjat contraselecția și supradimensionarea aparatului de stat cu o clientelă politică plină de impostori, corupți și ticăloși! Dar astăzi, când încă ne răsună sinistru în urechi telefoanele din sacii negri cu morții răpuși de Covid 19, când asistăm perplecși la evadarea în bloc a personalului medical din zonele roșii și simțim pe propria piele lipsa dezinfectanților și a echipamentelor minimale de protecție, parcă începem să ne trezim din somnul cel de moarte, în care am alunecat singuri de 30 de ani!

Acolo unde guvernele au cel mai mare randament în lupta împotriva coronavirusului, virusologii, experții, militarii au preluat deja centrul de decizie! Marile democrații au înțeles că e mai bine, pentru o perioadă determinată, să adopte legi extrem de dure! Siguranța cetățenilor este acum mai importantă decât suma libertăților!

Vrem nu vrem, asistăm deja la un soi de medicalizare a vieții noastre. În timp ce politicienii nu sunt în stare să ordone producţia de aparatură salvatoare şi i-au lăsat fără armele necesare luptei, medicii se văd siliţi tot mai des să trieze bolnavii, trimiţându-i la viaţă pe norocoșii cu acces la aparate şi la moarte pe nenorociţii selectaţi să fie deconectaţi şi neventilați.

Marea provocare la care suntem noi chemați acum este transformarea uriașei furii și frustrări într-un laborator de găsit și implementat soluții salvatoare!

Vă aștept de la 23.00 alături de: general maior Vasile Toader, locțiitor al Șefului de Stat Major al Apărării, general (r) Alexandru Grumaz, Grigore Cartianu, Bogdan Comaroni și Stelian Negrea!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.