Oreste: "M-am săturat să văd tot felul de politruci care încearcă și în al 12-lea ceas să capitalizeze politic COVID-19! Anul 2020 nu mai este electoral!"


Oreste: "M-am săturat să văd tot felul de politruci care încearcă și în al 12-lea ceas să capitalizeze politic COVID-19! Anul 2020 nu mai este electoral!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu a punctat marți într-o intervenție la Realitatea PLUS că românii nu trebuie să aibă mari așteptări de la autorități privind actuala criză COVID-19, căci sunt aceleași de 30 de ani. 

Oreste: "E foarte complicat să așteptăm miracole de la niște autorități care sunt aceleași de 30 de ani. Nici președintele României nu poate, nici premierul României nu poate, nici măcar un miracol nu ar putea să ne facă o infuzie de profesionalism, de competență, de calitate umană ș.a.m.d. Noi, în schimb, ar trebui să înțelegem că dacă așteptăm doar de la autorități să facă ceva, dacă ne punem tot arealul acesta de așteptări în seama unor indivizi de la care nu am primit până acum lucruri senzaționale de când fac ei politică pentru noi, eșuăm și mai mult. Cred că ar trebui să căutăm experți, oameni care se pricep cu adevărat, avem nevoie de fermitate. Mi-ar plăcea să văd un medic epidemiolog general al Armatei Române care vine și ne explică foarte precis și foarte clar ce trebuie să facem. Eu m-am săturat să văd tot felul de politruci care încearcă și în al 12-lea ceas să capitalizeze politic COVID-19".

Mai mult, Oreste a precizat că s-a săturat să vadă "tot felul de politruci care încearcă și în al 12-lea ceas să capitalizeze politic COVID-19", atrăgând atenția că 2020 nu este un an electoral, lupta politică fiind transformată într-o luptă pentru România, contra pandemiei

Oreste, pe Facebook: "Sunt trist și îngrijorat

Recunosc, sunt surprins ca in aceste vremuri teribile unii efectiv nu pot ieși din capcana mentală a ideologiei! Cum sa prevaleze apartenența politica fie de dreapta sau de stânga, când țara își numără morții? Politizarea subiectului Covid 19 mi se pare o monstruozitate! Chiar mai conteaza acum cine e pesedist, penelist sau userist? 30 de ani, politicienii au rostogolit promisiuni electorale, iar singurul rezultat real este un stat aproape nefuncțional, corupt și incapabil sa reacționeze ferm și eficient! Anul 2020 nu mai este electoral, lupta politica s-a transformat deja in lupta pentru România! Ori câștigam toți lupta cu pandemia, ori eșuăm colectiv! Ne apropiem rapid de vârful crizei, specialiștii prevăd un număr între 40.000-60.000 de infectări și peste 2000 de decese! Înțelegeți frați romani, ca in acest scenariu, nu mai încape nici o gâlceava politica! Hai sa ne trezim la realitate, pana nu e prea târziu! Doamne, vindeca-ne de prostie și de răutate!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.