Rareș Bogdan: "În sate nu se respectă autoizolarea! Vela să-și pună în acțiune toți milițienii din minister!"


Rareș Bogdan: "În sate nu se respectă autoizolarea! Vela să-și pună în acțiune toți milițienii din minister!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a atras atenția luni seară la B1 că în mediul rural nu se respectă autoizolarea în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, liberalul i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să mobilizeze toți milițienii din MAI pentru ca situația să fie ținută sub control. 

Rareș Bogdan: "Aș vrea ca Jandarmeria și Poliția să înțeleagă că în unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Nu înțeleg ce le mai lipsește jandarmilor, după ce președintele a instituit stare de urgență, ce le mai lipsește polițiștilor. Azi am vorbit cu 15 primari liberali, care mi-au spus că nu fac față, că oameni veniți din diaspora nu respectă izolarea. Îl rog pe Marcel Vela să-și pună în acțiune toți milițienii din minister. Pentru prima dată în istoria României, zona rurală e mai indisciplinată decât zona urbană. Bucureștiul e exemplu, exemplu în marea majoritatea zonelor. Cluj, Iași, Timișoara, Brașov sunt exemple de corectitudine și disciplină. Culmea, noi, care am învățat să respectăm satul românesc, am ajuns să ne uităm să nu ne vină să credem ce se întâmplă în satul românesc, unde nu se respectă autoizolarea".

Mai mult, Rareș Bogdan le-a transmis medicilor "să nu ezite să solicite echipamente de protecție, măști speciale, mănuși, dezinfectați și tot ce au nevoie", dar să nu arate cu degetul privind problemele pe care le întâmpină doar către Ministerul Sănătății sau Comitetul de Urgență, ci și înspre echipa care manageriază respectivele spitale. 

Rareș Bogdan: "E dreptul lor să-și strige deznădejdea, să arate cu degetul. Dacă cineva îi amenință, îi rog din suflet să nu ezite să mă contacteze. Voi fi primul care va lua poziție. (...)

Mi se pare extrem de grav că încă există suspiciuni cu privire la neaprovizionarea unor spitale, dar, în același timp, aș vrea să se uite fiecare medic și la mangementul pe care-l are acel spital, nu doar să se uite la Ministerul Sănătății sau spre Comitetul de urgență".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.