Comportamentul unui director de spital lasă mute de indignare cadrele medicale: O colegă a fost bruscată! A început să țipe la noi "ia, puneți-vă astea pe m**an și să nu vă mai aud"


Comportamentul unui director de spital lasă mute de indignare cadrele medicale: O colegă a fost bruscată! A început să țipe la noi "ia, puneți-vă astea pe m**an și să nu vă mai aud"

Într-o perioadă în care nervii personalului medical din toată țara sunt întinși la maxim, atmosfera de la locul de muncă este foarte importantă pentru buna desfășurare a actului medical. În schimb, există directori de spital care lasă stresul să-i acapareze, adăugând la tensiunea normală a pandemiei și alte motive de nemulțumire pentru medicii din subordine.

Spitalul Județean de Urgență din Tulcea a fost, de-a lungul timpului, unul nu foarte mulțumitor pentru pacienți. Potrivit Observatorului Român de Sănătate, SJU Tulcea se află pe lista rușinii, a spitalelor care nu au niciun chestionar de satisfacție distribuit și completat de către pacienți. Mai mult, nici directorul spitalului Tudor Năstăsescu (foto) nu pare să facă mari eforturi de ani buni pentru remedierea problemelor, dar se plânge constant de lipsa de personal. Paradoxal, nici cu personalul pe care îl are deja în subordine, directorul SJU Tulcea nu știe să se comporte normal. Dovadă în acest sens sunt mai multe mesaje disperate, venite de la cadre medicale și personal auxiliar din cadrul unității spitalicești.

“Lucrez în cadrul spitalului județean Tulcea, cu pasiune pentru munca mea, cu toate că ne aflăm într-o perioadă dificilă, asumându-mi situația actuală, orele peste program și riscul care nu îl am numai eu ci chiar și membrii familiei mele. Mi se pare just să îmi respect jurământul și să ajut la salvarea vieților cât de mult se poate. Astăzi vreau să vă fac cunoscută situația spitalului județean Tulcea, situație ce încearcă să fie făcută ascunsă de public. Managerul spitalului este domnul Năstasecu Tudor Ion. Acesta este cunoscut de toți membrii ca fiind un om foarte agresiv. De cand a început criza cu acest virus, nu ni s-au pus la dispoziție echipamentele de protecție atât de necesare pentru a nu îmbolnăvi personalul medical, în caz contrar urmând închiderea spitalului cum s-a întâmplat în Suceava. Nu sunt cazuri confirmate pozitiv în Tulcea, întrucât cei de aici sunt testați la Constanta și raportați pe județul Constanța. Managerului i s-au adus la cunoștință în repetate rânduri nevoile noastre, însă acesta a izbucnit întotdeauna, țipând la toți angajații, spunând că cine nu vrea să lucreze așa să își dea demisia. Comportamentul demn de un golan nu-i este străin acestui domn cu care nu se poate vorbi.”, povestește un cadru medical de la Tulcea, sub protecția firească a anonimatului.

Despre limbajul directorului Năstăsescu se poate spune orice, mai puțin că e unul normal, indiferent de vremuri și de cantitatea de stres pe care o suportă zilnic. Cadrele medicale se plâng că limbajul acestuia este suburban și că atitudinea lui îi face să se simtă timorați nu doar din cauza provocării noului virus, ci și a atmosferei pe care acesta o construiește în fiecare zi de muncă. Oamenii spun că se tem de el și că au nevoie să fie susținuți.

“Trăim într-o continuă teamă, pentru că nu avem un manager cum ar trebui sa fie, care să aplece urechea către nevoile spitalului pentru a-și trata pacientii și a se proteja personalul de acest virus. Ultimul episod s-a desfășurat astăzi, zi în care am primit măști. Dl. Năstasescu a venit și a început să țipe, adresându-se personalului medical cu “ia, puneți-vă astea pe m**an și să nu vă mai aud”. O să mai enumăr niște expresii spuse de acesta în fața tuturor despre angajați: “nu vă mai luați după proastele astea”, “du-vă-n p**la mea toți”, “îmi bag p**a în voi dacă mai cereți ceva” și multe altele. Îmi este rușine că trebuie să scriu aceste lucruri, însă după atâta timp nu cred că acesta va fi înlocuit sau că cel puțin comportamentul lui se va repara. 90% din colegii mei pot confirma însă nu public fiindcă este o frică constantă că acesta se comportă mizerabil cu personalul medical și nu este acolo pentru a ajuta nicicum. Cu câteva zile în urmă, o colegă a fost bruscată de acesta pentru ca a spus că avem nevoi, altfel nu vom face față valului ce va urma. Subliniez că prin bruscare spun contact fizic. Suntem într-un stres nemaipomenit, întrucât nu suntem pregătiți pentru situația ce urmează, nu testăm pacienții pentru COVID-19 și putem fi expuși fără să știm acest lucru pentru că nu se știe cine este infectat și cine nu. Munca aceasta eu am ales-o asa ca imi asum mai ales acum cand nevoia de mine este critica. Dragi tulceni, va rog sa distribuiti mai departe pentru a ajunge acest mesaj undeva unde ar putea rezolva ceva. Va multumesc si va doresc sa nu ne vedem prea curand!“.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.