Un deputat PNL le cere lui Tăriceanu și Ciolacu să își educe lacheii din partide: Norica Nicolai și pesedistul Rotaru, trompete agresive pro-Rusia


Un deputat PNL le cere lui Tăriceanu și Ciolacu să își educe lacheii din partide: Norica Nicolai și pesedistul Rotaru, trompete agresive pro-Rusia

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi le-a transmis șefilor ALDE și PSD, Călin Popescu Tăriceanu și Marcel Ciolacu, să își potolească trompetele putiniste din partid care fac o continuă propagandă antieuropeană. 

În cazul ALDE, liberalul a subliniat că o aprigă propagandă anti-UE a fost demarată chiar de fosta eurodeputată Norica Nicolai care a propagat informația falsă conform căreia îi va fi alocată Franței, în contextul crizei COVID-19, din partea Comisiei Europene, suma de 300 de miliarde de euro, în timp ce România va primi 1 miliard de euro. Într-o postare pe Facebook, Comisia Europeană a spus că afirmația e falsă și că cele 300 de miliarde de euro la care face referire Norica Nicolai nu sunt fonduri UE, ci bani de la bugetul Franței, ajutoate de stat pe care Comisia Europeană doar le aprobă. Dezinformarea debitată de Nicolai a fost preluată imediat de agenția oficială de propagandă a Kremlinului, Sputnik.md.

În cazul PSD, Raețchi a făcut referire la deputatul PSD Răzvan Rotaru care a dat de înțeles că l-ar vrea pe dictatorul Vladimir Putin în funcția de președinte al României. (citiți AICI mai multe detalii) 

Astfel, liberalul le-a atras atenția lui Ciolacu și Tăriceanu să își educe oamenii de partid: "Educati-vă oamenii politici şi ajutaţi-i să citească şi să înţeleagă Constituţia şi strategia naţională de apărare a ţării".

Redăm scrisoarea lui Raețchi către Ciolacu și Tăriceanu: 

"Am constatat cu uimire că Norica Nicolai, cap de lista ALDE la alegerile europarlamentare, a devenit principalul propagator al unei informaţii false şi toxice privind UE, minţind în privinţa justei distribuţii a banilor europeni între state, în aplauzele presei ruse. Am văzut că Norica Nicolai îşi continuă atacurile împotriva Uniunii, propagând teza abandonării Italiei de către Europa - teză menită, în mod evident, să dirijeze revolta italienilor dinspre incompetenţa propriilor autorităţi înspre un vinovat fictiv.

Concomitent, am aflat ca parlamentarii PSD îi aduc elogii publice lui Vladimir Putin, considerandu-l un „model de Preşedinte".

Domnilor, 

Comportamentul liderilor partidelor dvs. în aceste momente este deplorabil şi afectează în mod vădit interesele de securitate şi stabilitate ale României. Educati-vă oamenii politici şi ajutaţi-i să citească şi să înţeleagă Constituţia şi strategia naţională de apărare a ţării. Sfaturile pe care le oferiţi Guvernului sunt utile, criticile sunt binevenite, dar puteţi să vă ajutați mult mai mult ţara refuzând să îi faceti rău".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.