UPDATE Lupta cu COVID-19: directorul OncoGen dă detalii despre mult-așteptatul vaccin


UPDATE Lupta cu COVID-19: directorul OncoGen dă detalii despre mult-așteptatul vaccin

UPDATE 

Directorul OncoGen, Virgil Păunescu, a declarat miercuri seară pentru g4media că în cazul în care centrul va primi permisiunea de a face teste pe oameni, atunci vor fi 3 faze pentru testarea vaccinului anti-COVID-19: "Întâi vom face teste pe zece oameni. Nu ne așteptăm să dea efecte secundare. În faza 2 ar urma să fie testat pe 50-100 de voluntari, iar în faza 3 pe un număr între 100 și 1000 de voluntari".

În prezent, vaccinul este testat pe celule umane, stadiu care va dura o lună, potrivit precizărilor făcute de doctorul Virgil Păunescu: "Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi, vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor".

Totodată, directorul OncoGen a precizat că are nevoie de o alocare de aproximativ 3,5 milioane de euro din partea Guvernului României: "Am discutat zilele acestea cu vicepremierul Raluca Turcan, avem nevoie de circa 3 – 3,5 mil de euro pentru testarea și producția în faza 3. Am făcut o cerere alaltăieri către ministrul Sănătății".

Mai mult, Virgil Păunescu a subliniat că în cazul în care toate testele vor da rezultate bune, vaccinul ar putea intra în producție în câteva luni. (citiți AICI mai multe detalii)

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cercetătorii timișoreni de la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului, OncoGen, au anunțat miercuri, 25 martie, că au vaccinul anti-COVID-19 și că vor începe testarea acestuia în laborator. 

OncoGen: "O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. De azi incep testele.
Important: Acest vaccin este doar pentru testarea in laborator".

Profesorul dr. Virgil Păunescu de la Insitutul OncoGen din Timișoara a acordat în data de 12 martie un interviu pentru site-ul putereaacincea în care vorbea despre cum a ajuns la acest stadiu privind vaccinul așteptat de întreaga omenire. 

Reporter: În ce stadiu sunteţi sunteţi cu cercetarea pentru acest vaccin?

Directorul OncoGen: În două săptămâni urmează să primim din Germania reactivii pentru a demara primele teste şi pentru a începe procedurile de validare a vaccinului. Atunci vom face o verificare mai complexă a eficienţei acestor peptide (proteine) pe celule umane.

Reporter: Cum aţi ajuns la acest rezultat?

Directorul OncoGen: Structura proteică şi genetică a virusului a fost făcută publică de către cercetătorii chinezi. Folosindu-ne de aceste informaţii legate de structura proteică, precum şi de specificitatea imună a populaţiei din România, am identificat un număr de 21 de peptide care ar putea acoperi 85-90 la sută din populaţia țării.

Foto publicat de OncoGen pe Facebook:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.