Carmen Dan iese de la naftalină și cere instituirea dictaturii: “Sunt convinsă că această ordonanță militară nu ar fi vorbit despre recomandări. Ar fi vorbit despre interdicții foarte stricte.”


Carmen Dan iese de la naftalină și cere instituirea dictaturii: “Sunt convinsă că această ordonanță militară nu ar fi vorbit despre recomandări. Ar fi vorbit despre interdicții foarte stricte.”

Chiar când populația era preocupată de pandemie și începuse să uite de felul în care copii și bătrâni au fost gazați în Piața Victoriei la ordinul fostului ministru de Interne, Carmen Dan și-a găsit să facă declarații la televizor despre restricțiile pe care ea consideră că ar fi trebuit să le ia guvernanții actuali pentru stoparea răspândirii virusului nou. Deși e greu de înțeles de ce ar fi importantă părerea lui Carmen Dan despre...în esență, orice, remarcăm că instinctele pesediste nu mor nici măcar după pierderea puterii.

De aceea, personajul care ne-a gazat în Piața Victoriei iese acum pe un post național de televiziune, susținând că ordonanța militară cu numărul 2 ar fi trebuit să vină numai cu interdicții. Ba chiar să dea puteri sporite forțelor de ordine în interacțiunea cu populația care nu se supune regulilor. Eventual, să-i gazeze, așa cum e ea obișnuită să trateze situațiile de criză.

Printre altele, Carmen Dan spune că și-ar fi dorit ca Raed Arafat și Streinu Cercel să fi scris, în calitate de specialiști în domeniul medicinei o... ordonanță militară.

Cred că această ordonanță militară trebuia să spună foarte clar, foarte categoric, ce este interzis și ce este permis și care sunt măsurile sancționatorii care ar fi trebuit să fie aplicate pentru cei care nu respectă aceste interdicții. Mai cred că este momentul în care politicienii trebuie să stea în spatele specialiștilor, este momentul în care trebuie să vorbească doar specialiștii. De aceea, revin și spun că mi-aș fi dorit tare mult ca acea ordonanță militară să fie scrisă de Raed Arafat și de domnul Streinu Cercel, pentru că sunt convinsă că ar fi reliefat în primul rând ceea ce ei transmit de acolo din prima linie.”, a declarat Carmen Dan la Antena 3.

În plus, aceasta crede că polițiștii ar trebui să aibă mijloace sporite de a aplica restricțiile și că termenul “recomandare” stă în calea unor acțiuni de tipul arestărilor.

Mărturisesc că am primit multe mesaje în toată această perioadă. Polițiștii nu au un instrument suficient de categoric la îndemână. Așa este  când trebuie să lucreze cu recomandări  și aici mă refer la restricțiile privitoare la libertatea de circulație. Între orele 6 și 22 sunt recomandări. Și trebuie să ne raportăm chiar și în situații de urgență la lege. Ce poate să facă un polițist sau un jandarm care este pus în fața unei situații ca acelea pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile? Oamenii nu conștientizează și nu înțeleg cât este de important să se izoleze. Polițistul poate să recomande oamenilor să se întoarcă la domiciliu. Este suficient? Eu cred că nu. Dosarul penal este un mod de răspuns atunci când nu respecți o măsură, dar ce facem în timpul în care se întocmesc dosare penale? Ce se întâmplă cu persoanele care au greșit? Doar nu sunt arestate, nu? Și pot în continuare să aibă aceeași conduită. Eu cred că ar trebui să dăm deoparte orice interes politic și orice interes electoral și să ținem cont doar de ceea ce spun specialiștii. Astfel, sunt convinsă că această ordonanță militară nu ar fi vorbit despre recomandări. Ar fi vorbit despre interdicții foarte stricte, foarte clare, pentru că sunt o grămadă de argumente  pentru a lua astfel de măsuri. Ne bucuram acum ceva timp că suntem cu două săptămâni înaintea Italiei. Motiv pentru care  cred că trebuie să luăm măsurile necesare, oricât ar fi de deranjante.“

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.