Numărul imens de europeni care stau acum în case a facut ca solicitarea rețelelor de internet să crească și, pentru a se evita apariția unor blocaje majore datorate supraîncărcării, oficialii europeni au solicitat restrângerea volumului de informație transmisă via internet.
Doi mari furnizori de internet europeni – ne referim la Vodafone și Deutsche Telekom – au anunțat deja creșteri mari de trafic zilele acestea, ceea ce a dus la solicitarea companiilor de a se funcționa într-un regim de lucru mai precaut. Oficialii europeni vor ca rețelele de internet să facă față fără probleme serviciilor esențiale cum sunt cele de sănătate ori de învățământ pe durata crizei actuale, și pentru asta vor ca solicitarea pe rețelele de internet cu servicii mai puțin importante să nu fie prea mare.
După ce Netflix a anunțat că își va scădea calitatea emisiei cu 25%, la cererea înaltului oficial european Thierry Breton, pentru a evita solicitarea în exces a rețelelor de internet, și cei de la YouTube au anunțat, azi, că vor scădea calitatea clipurilor difuzate de compania lor în Uniunea Europeană.
Breton a solicitat direct șefului companiei Alphabet, Sundar Pichai, care deține YouTube, dar și șefei YouTube, Susan Wojcicki, scăderea nivelului informației transmise. iar răspunsul a fost favorabil, deși cei de la YouTube au constatat până acum că au fost numai câteva momente de încărcare mare a rețelelor. Într-o declarație a companiei se precizează că ”ne-am angajat să scădem temporar la nivelul standard (standard definition) tot traficul în Uniunea Europeană”.
Odată cu Uniunea Europeană și Marea Britanie va avea un regim de calitate a emisiei audio/video mai scăzut din partea YouTube, inițial pentru 30 de zile.
Breton a răspuns imediat măsurii luate de compania americană, într-o declarație pentru presă: ”Am primit cu bucurie inițiativa pe care a luat-o Google (YouTube) pentru a păstra buna funcționare a internetului pe durata crizei produse de Covid-19” – mai multe detalii AICI.