DOCUMENT Vin problemele penale pentru Mircea Badea și Budeanu. Ce au debitat sinistrele trompete ale urii


DOCUMENT Vin problemele penale pentru Mircea Badea și Budeanu. Ce au debitat sinistrele trompete ale urii

Trompetele PSD încep să aibă probleme cu legea din cauza mizeriilor pe care le debitează pentru a crea un climat de ură în societate. 

Astfel, procurorii au început urmărirea penală in rem împotriva lui Mircea Badea într-un dosar ce privește faptele de "instigare publică", respectiv "incitare la ură și discriminare". În data de 4 iulie 2018, potrivit documentului prezentat chiar de Badea pe Facebook, acesta a îndemnat publicul emisiunii Sinteza Zilei să-i calce cu automobilul pe cei care protestau în Piața Victoriei împotriva abuzurior PSDragnea asupra Justiției. 

"În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de către Gâdea Emanuel și difuzată în data de 04.07.2018 de către postul de televiziune Antena 3, numitul Badea Mircea a avut o intervenție prin care se declara nemulțumit că mai mulți cetățeni au protestat în Piața Victoriei, acesta îndemnând publicul emisiunii să săvârșească infracțiuni contra vieții împotriva celor care protestează în Piața Victoriei, respectiv să-i calce cu autoturismul”. 

În acest sens, șeful Secției 6 Poliție, comisarul Leontin Marian Penu, cere postului de televiziune să pună la dispoziție pe suport tehnic înregistrarea emisiunii Sinteza Zilei, în care Mircea Badea ar fi făcut respectivele comentarii. Mai mult, postul TV Antena 3 este atenționat că în caz de nesupunere ar putea fi sancționat cu amendă judiciară cuprinsă între 500 și 5.000 lei.

Totodată, nici Dana Budeanu, angajată la știripesurse, care practică un discurs sinistru, similar cu ceea ce debitează Mircea Badea, nu e ferită de probleme. Deși România ocupă un rușinos loc fruntaș în ceea ce privește violența domestică, fapt relevat de toate studiile în domeniu, incalificabila Dana Budeanu îi învață pe bărbați, în cel mai recent videoclip, cum să își bată și să-și înjosească soțiile, în timp ce tot soiul de scelerați și degenerate îi promovează mizeriile pe rețelele de socializare.

În acest context, jurnalista Teodora Munteanu a precizat pe Facebook care sunt prevederile din Codul Penal pe care Dana Budeanu le-a încălcat: "Acest caz contravine prevederilor din Codul Penal:

Art. 368: ”Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”

Art. 369: ”Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Pe cale de consecință, ONG-ul Centrul Filia a invitat cetățenii să facă o sesizare către Parchetul General împotriva Danei Budeanu

"Vă invităm și pe voi să faceți sesizare către Parchetul General. Găsiți aici dovezile care să susțină sesizarea (transcript + clip) și un template de sesizare pe care trebuie să îl completați cu datele dvs. personale: Accesați AICI fișierele

După ce ați completat template-ul cu datele dvs. personale, salvați-l în format PDF și trimiteți-l către Parchetul General. Sesizările, alături de dovezi, se trimit la adresa: [email protected]

Împreună suntem mai puternice! Condamăm orice formă de violență, orice formă de instigare la violență sau ură împotriva femeilor și orice formă de denigrare a femeilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.