Terifiant: pacientul român infectat cu COVID-19 care scuipă medicii! Bărbatul mințise că nu a călătorit în străinătate


Terifiant: pacientul român infectat cu COVID-19 care scuipă medicii! Bărbatul mințise că nu a călătorit în străinătate

Unul dintre pacienții din România infectați cu COVID-19 a avut un comportament odios față de medicii care-l tratează. Concret, pacientul și-a scos masca în repetate rânduri și a început să-i scuipe pe medici. Informația a fost confirmată de Emilian Imbri (foto), manager al Spitalului 'Victor Babeș", unde e internat respectivul pacient. 

"Gestul este unul care nu își găsește explicația. Comportamentul nu e anormal, dar e un comportament care însă ne va face pe noi, corp medical, să depunem o plângere după ce acest pacient va ieși bine, pe picioare, sănătos și vesel", a declarat Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, din București, luni seara, la Antena 3. 

CITEȘTE ȘI: Pacientul 36 cu COVID-19 care scuipă cadrele medicale a băgat zece paramedici SMURD în carantină! El a călătorit în Israel cu rezervistul MAI care a infectat 30 de persoane

Este vorba despre pacientul cu numărul 36, în vârstă de 56 de ani, mai precis primul caz grav de coronavirus înregistrat în România, internat la secția Terapie Intensivă de la Spitalul ”Victor Babeș”. Cazul acestui pacient a fost confirmat în data de 11 martie. Jurnalistul Lucian Mîndruță preciza la acea vreme printr-o postare pe Facebook că bărbatul a mințit personalul medical de la Spitalul Universitar atunci când s-a prezentat din cauza unor probleme cardiace, spunând că nu a fost în Israel. Medicii, când au văzut radiografia sistemului respirator al pacientului, și-au dat seama că sunt șanse mari ca bărbatul să mintă și să fi fost de fapt plecat în străinătate recent. În cele din urmă, bărbatul în vârstă de 56 de ani a recunoscut că a călătorit în Israel. 

Lucian Mîndruță, pe Facebook: "Trebuie sa va povestesc ceva, ca nu mai pot de indignare:

Un pacient a ajuns azi la un spital din Bucuresti, spunand ca se simte rau si are probleme cu inima.

L-au intrebat daca a calatorit in strainatate si-a zis ca nu.

Cand a ajuns, a fost tratat ca oricare cardiac. Consultat de medici neprotejati in vreun fel. Tot tacamul. Radiografie toracica, inclusiv.

Dupa ce-a fost gata radiografia, medicul de garda s-a uitat pe ea inmarmurit: omul practic nu mai avea plamani, atat de mare era afectarea!

L-au confruntat. Si-a recunoscut:

“Da, am fost in Israel”.

Acest om a pus in pericol viata medicilor din spital. Acest om a mintit pana la capat, pana la capat, pana n-a mai putut sa nege, intelegeti oroarea?

Nici nu stiu cum sa-l calific: prost? Ticalos? Ucigas?

E in stare grava acum.

Si-as vrea sa gasesc in sufletul meu bunatatea de a-i ura “Sanatate!”

Si nu pot.

........

Atat am vrut sa va spun. Si, pentru ca ma intreaba lumea: nu, nu e ala de ieri de la Gerota. E altul. Avem, iata, un stoc mare din astia!

Si nu am dreptul sa spun mai mult.

Si acum va las si pe voi sa fierbeti, caci altceva, de la Iliescu incoace, iata ca nu putem face in tara asta!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.