VIDEO. Pacienții cu coronavirus pierduți de autorități! Deși sunt internați și tratați, un băiețel și tatăl său nu ar figura în numărătoarea oficială


VIDEO. Pacienții cu coronavirus pierduți de autorități! Deși sunt internați și tratați, un băiețel și tatăl său nu ar figura în numărătoarea oficială

Siteul ziardehunedoara.ro scrie despre situația incredibilă a doi pacienți testați pozitiv pentru COVID-19 care nu ar apărea în statisticile oficiale întocmite de autoritățile din România.

Este vorba despre Tudor, un băiețel de trei ani și câteva luni, diagnosticat și cu sindromul Wiscott-Aldrich (afecțiune care împiedică procesul de cicatrizare, iar bolnavul devine vulnerabil în faţa hemoragiilor) şi despre tatăl său Andrei Culda, ambii întorși din Italia, de la Roma, pe 11 martie.

Băiețelul și tatăl său sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, se simt bine, însă ziarul hunedorean susține că nu apar în statisticile oficiale cele care, periodic, sunt făcute publice.

Sâmbăta trecută, Ministerul Sănătății a anunțat șase cazuri noi de infecții cu noul coronavirus. Toate cele cinci cazuri din județul Hunedoara, prezentate de autorități, au legătură cu femeia de 26 de ani, din Valea Jiului, care a ieșit din izolare și a umblat haihui prin clinici private și spitale de stat, provocând închiderea Secției de Neurologie a Spitalului din Petroșani.

Tudor și Andrei Culda nu ar avea nicio legătură cu aceasta, scrie ziardehunedoara.ro. Familia acestuia – mama, sora și tatăl – a pornit în data de 7 martie, spre Roma, pentru a-i face un control micuțului. Marți, 10 martie, au plecat înapoi spre România, iar miercuri, erau deja în județul Hunedoara, intrând direct în izolare. Mama și fetița au fost declarate negative la COVID-19, dar Tudor și Andrei pozitivi.

Andrei Culda spune că s-a uitat și el pe statisticile oficiale, acolo unde autoritățile dau cifre reci despre pacienții declarați pozitivi, dar nu s-ar fi regăsit. 

„Nu suntem noi. Noi nu avem nicio legătură (n.r. cu femeia din Valea Jiului). De sâmbătă încoace, de când am fost declarați pozitivi, nu apărem niciunde. M-am uitat pe statistici. Nu apare niciun caz «bărbat, 34-35 ani din Deva». Nici Tudor nu apare”, spune Andrei Culda, pentru „Ziar de Hunedoara”. 

Micuțul Tudor nu are niciun simptom, iar tatăl său a avut o simplă durere în gât, care ar fi trecut cu o pastilă. 

VIDEO cu declarația din spital a tatălui AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.