COVID-19: Gușă îi ordonă sursei "Coroiu" a Securității, Ion Cristoiu, să se izoleze. Denise Rifai, în carantină


COVID-19: Gușă îi ordonă sursei "Coroiu" a Securității, Ion Cristoiu, să se izoleze. Denise Rifai, în carantină

Senatorul PNL Vergil Chițac, deși a participat la o întrunire NATO, în perioada 17-19 februarie, la care a fost și un oficial francez infectat cu noul coronavirus, situație despre care a luat la cunoștință pe 6 martie, în urma unui mesaj transmis de NATO, s-a dus ulterior la o petrecere, pe 8 martie, unde erau sute de persoane, și, mai mult, a fost prezent luni la BPN al PNL. Situația i-a băgat pe liberali în carantină și nu numai. 

Liberala Raluca Turcan, membră în BPN, a fost joi seară în emisiunea Legile Puterii, moderată de jurnalista Denise Rifai. În acest context, Cozmin Gușă, unul dintre acționarii Realitatea TV, a transmis că Denise Rifai s-a autoizolat la domiciliu de astăzi și trebuie să își facă de urgență testul pentru a vedea dacă e infectată cu COVID-19. Mai mult, Ion Cristoiu, cunoscut drept sursa "Coroiu" a Securității, a fost invitat după Raluca Turcan în emisiunea Legile Puterii, stând pe același scaun pe care a stat și aceasta, motiv pentru care Gușă i-a solicitat să facă aceleași demersuri de prevenție precum Denise Rifai. 

Gușă: "Vreau sa semnalez o alta zona in care coronavirusul este posibil sa se instaleze, sa speram ca nu, dar deocamdata va fi vorba despre multe autoizolari si testari la nivelul mass-media pentru ca, din nefericire, liderii de la Constanta depistati deja cu coronavirus au intrat in contact cu multi reprezentanti ai presei. Din pricina emisiunii de aseara (joi seara, n.r.) cu Raluca Turcan, avem aceasta intamplare, speram ca nu necaz, cu colega noastra Denise Rifai care, imbratisandu-se de doua ori, salutandu-se mai apropiat cu Raluca Turcan atat la venirea Ralucai Turcan in emisiune, cat si la plecare, este obligata acum sa-si faca testul de urgenta pentru coronavirus si sa se autoizoleze la domiciliu. In plus, domnul Cristoiu, care a stat pe scaunul unde a stat Raluca Turcan, uitati cum se intampla in cascada asemenea gen de evenimente, va fi obligat si domnia sa sa-si faca testul coronavirus si probabil la fel, sa se autoizoleze pentru ca asta e lege acum. (...) In cascada practic, din clasa politica, se ajunge la mass-media, care intra in contact cu cei banuiti sau cu cei dovediti. Dar sa speram ca, in afara de aceasta autoizolare, care pune probleme si va pune probleme in toate redactiile, urmatoarea zona este mass-media si sa vedem care este traseul acestor politicieni cu reprezentantii mass-media pentru ca nu e vorba doar de Realitatea aici, e vorba de toate televiziunile, de toti reporterii care au stat la distanta mica atunci cand se iau declaratiile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.