Planul privind boicotul a picat. PSD va vota împotriva Guvernului Cîțu și amenință PNL, din nou, cu CCR


Planul privind boicotul a picat. PSD va vota împotriva Guvernului Cîțu și amenință PNL, din nou, cu CCR

Deși în cazul Guvernului Ludovic Orban 2 PSD a instrumentat un boicot al ședinței privind votul de învestire, președintele interimar al pesediștilor, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, după CEx, că partidul său se va prezenta de data aceasta în plen pentru a vota împotriva învestirii Guvernului Cîțu. Astfel, cvorumul necesar ședinței va fi asigurat de data aceasta.

Mai mult, Ciolacu a dat de înțeles că, în opinia sa, în cazul în care PNL nu își va vota propriul Guvern cu scopul de a forța declanșarea de alegeri parlamentare anticipate, atunci va fi încălcată ultima decizie toxică a CCR, prin care s-a admis o sesizare PSD privind un conflict juridic de natură constituțională între președintele Klaus Iohannis și Parlament în cazul redesemnării lui Ludovic Orban pentru funcția de premier. CCR a hotărât că premierul desemnat trebuie să demonstreze la nivel de acțiuni și declarații că dorește ca Guvernul său să fie învestit, nu picat în sensul declanșării de alegeri anticipate. 

Mai pe șleau, Marcel Ciolacu a invitat CCR prin această declarație să își bage nasul nedemocratic în procedura democratică a votului de învestitură din Parlament. 

"Vom merge la vot și vom vota împotriva Guvernului Cîțu. Vom vedea cu atenție dacă PNL respectă deciziile Curții Constituționale, dacă vor vota propria propunere", a zis Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.