Guvernul Orban 2, trântit de CCR. Răspunsul lui Ciolacu despre întoarcerea la guvernare


Guvernul Orban 2, trântit de CCR. Răspunsul lui Ciolacu despre întoarcerea la guvernare

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, jubilează după ce CCR a admis conflictul juridic semnalat de PSD. 

Aşteptăm motivarea, dar acest lucru mă bucură, că încă funcţionează democraţia în România”, a afirmat Ciolacu luni, după decizia CCR, citat de Adevărul.

Întrebat de „Adevărul” dacă PSD va strânge o majoritate parlamentară şi va propune un premier, Ciolacu a raspuns scurt: „Nu”.

Teoretic, Parlamentul trebuie să respingă azi Guvernul Orban 2, astfel încât să mai fie bifat un pas spre alegeri anticipate. Însă, potrivit unor surse politice, CCR a luat hotărârea că a doua desemnare a lui Ludovic Orban e neconstituţională, ceea ce înseamnă că Iohannis va trebui să vină cu alt nume (detalii AICI).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.