Șerban Nicolae, show sinistru în Parlament. Atacurile pesedistului împotriva DNA și a ambasadelor occidentale, lăudate de propaganda rusă


Șerban Nicolae, show sinistru în Parlament. Atacurile pesedistului împotriva DNA și a ambasadelor occidentale, lăudate de propaganda rusă

Ministrul demis al Justiției, Cătălin Predoiu, a avut parte de o audiere tensionată marți, în comisia de specialitate reunită.

Mai exact, Șerban Nicolae, unul dintre vârfurile de lance ale lui Dragnea în cruciada PSD împotriva Justiției, a ținut să-i reproșeze lui Cătălin Predoiu buna relație și colaborare cu ambasadele europene și cu ambasada SUA în materie de luptă contra rețelelor de interlopi. 

Ca replică, Cătălin Predoiu s-a întrebat ce ambasade ar trebui să viziteze pentru a fi mulțumit PSD. 

Predoiu: "Există și această tendința de a consideră că probabil trebuie să ne cerem scuze că avem bune relații cu ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene și a SUA. Aproape că trebuie să ne cerem scuze, când la urmă urmei în aceste discuții nu ni se cere nimic, ni se oferă aproape tot: suport, expertiză, fonduri financiare de pregătire.

Care este problema și de ce va supără că într-o bună zi experții români vor fi mult mai eficienți în combaterea infracțiunii? Nu vreau să întreb altfel. Ce ambasade ar trebui să vizităm că să fie mulțumită și opoziția?.

Șerban Nicolae: "La noi dosarele de corupție sunt pentru o sticlă de vin și un cocoș, la ei sunt cu miliarde de euro. Poate facem un schimb de bune practici".

De asemenea, ministrul Justiției i-a mai explicat lui Șerban Nicolae importanța cooperării cu ambasadele occidentale în materie de luptă împotriva traficului de persoane și pregătirii viitorilor procurori.

Predoiu: "Întâlnirile nu au fost deloc individuale, au fost în prezența unei delegații și de o parte și de altă, au avut loc două la Ministerul Justiției, una la Ambasadă, la Ministerul Justiției de fiecare dată am discutat despre pregătirea profesională a magistraților, pe scurt ni s-a oferit sprijin pentru orice tip de pregătire profesională a procurorilor în materie de combatere a corupției și traficului de persoane. Iar la Ambasada nu a fost practic o întâlnire, am lansat împreună un astfel de program pilot de pregătire a unor experți în citirea și decodarea declarațiilor martorilor, corelarea lor, cu experți americani".

Mai mult, Șerban Nicolae a atacat și DNA. Atacurile lansate către DNA și Occident l-au transformat pe Șerban Nicolae într-o vedetă a propagandei ruse în cursul zilei de astăzi, Sputnik având numai cuvinte de laudă. așa cum puteți vedea în umătoarea captură de ecran. 

Cătălin Predoiu a primit aviz negativ după audieri, fiind înregistrate 26 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” și 10 abțineri.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.