Dorneanu, în pragul apoplexiei. Rareș Bogdan pune tunurile pe CCR: "Trebuie depolitizată și profesionalizată!"


Dorneanu, în pragul apoplexiei. Rareș Bogdan pune tunurile pe CCR: "Trebuie depolitizată și profesionalizată!"

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a lansat, joi, o temă de dezbatere publică și anume reforma CCR. 

Astflel, liberalul a atras atenția că CCR trebuie depolitizată și profesionalizată.

Mai mult, Rareș Bogdan a punctat și motivul pentru care avem la CCR niște vasali ai clasei politice pesedizate precum Valer Dorneanu, actual președinte al Curții Constituționale: "Avem, însă, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranziție, nu avem genetica democratică foarte bătătorită. Încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune".

Rareș Bogdan, pe Facebook: "Vă cer idei. Pentru mine, pentru a mă ajuta să pricep. Iată coordonatele: Trebuie să depolitizăm CCR (e obligatoriu), să o profesionalizăm (să mă ierte cei de-acolo care știu carte și nu pot fi suspectați de ticăloșie). Deci asta presupune să ne bazăm pe faptul că persoanele care ar face selecția, care ar stabili un algoritm, nu sunt ele însele politruci sau/și ticăloși. Cum ne asigurăm de asta? Sigur, acesta este statul de drept, trebuie un sistem de checks and balances, puterea nu trebuie folosită abuziv, nici cea executivă, nici cea legistativă, nici cea judecătorească, iar cineva trebuie să vegheze la asta. Mai știu și că nu suntem, ca manieră de selecție, mult diferiți de regulile din restul UE. Avem, însă, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranziție, nu avem genetica democratică foarte bătătorită. Încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune. Deci cum, oameni buni?".

Poziția liberalului a venit în contextul în care CCR a admis miercuri sesizarea PSD împotriva interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.