"Bulversatul" Tăriceanu, pus la punct de Orban: "În iulie 2005 s-au adoptat 197 de acte normative din care 49 OUG!"


"Bulversatul" Tăriceanu, pus la punct de Orban: "În iulie 2005 s-au adoptat 197 de acte normative din care 49 OUG!"

Premierul Ludovic Orban i-a răspuns președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul dezbaterii pe moțiunea de cenzură. Orban a spus că cele 25 de OUG adoptate aseară că nu au fost  un „record”, făcând trimitere la episodul din iulie 2005, când guvernul condus atunci de Tăriceanu, care era și liderul PNL, a adoptat 197 de acte normative din care 49 au fost OUG. 

Iulie 2005, când s-au adoptat 197 de acte normative din care 49 OUG. Dacă e tot așa să ne aducem aminte de istorie și să facem evidența datelor reale”, a zis Orban. 

Contraatacul lui Orban vine după ce Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat, în mod ironic, ”bulversat” de numărul record de OUG-uri adoptate de guvern în ședința de marți seara: 

Vreau să mă refer la un fapt care pe mine m-a bulversat: căruța de ordonanțe pe care le-a dat guvernul. Acest gen de a guverna nu poate rămâne neobservat și nici nesancționat. Pentru respectul pentru statul de drept, cer celor doi președinți ai Camerelor să sesizeze CCR, aveți datoria să apărați Parlamentul”, a declarat miercuri în plenul Parlamentului Călin Popescu Tăriceanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.