Pactul Verde European. Gheorghe Falcă: "Mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante!"


Pactul Verde European. Gheorghe Falcă: "Mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante!"

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat că Pactul Verde European are două obiective,atât un mediu mai verde cât și o economie mai puternică. Mai mult, liberalul a precizat că "Pactul își dorește să limiteze până în 2050 utlizarea cărbunelui, a gazelor naturale, a petrolului și implicit a motoarelor pe bază de combustie".

Falcă: "Pactul verde european își propune să modifice radical sectoarele energetic, de transport, agricultura și industrie europeană și dacă pregătim profesionist această transformare, ne vom asigura că economia UE și implicit a României va cunoaște în viitor o lungă perioadă de creștere economică sustenabilă. Scopul nostru este ca acest Pact să ofere atât un mediu mai verde cât și o economie mai puternică.

Pactul își dorește să limiteze până în 2050 utlizarea cărbunelui, a gazelor naturale, a petrolului și implicit a motoarelor pe bază de combustie, iar asta va modifica structura economiei europene. De aceea, vom folosi următoarele trei decenii pentru a face această tranziție cât mai lină".

De asemenea, Falcă a spus că a decis alături de eurodeputații PNL să colaboreze cu miniștrii din Guvernul României pentru ca implementarea Pactului să fie un succes pentru țară. 

Falcă: "Prin urmare, am decis alături de europarlamentarii PNL să colaborăm îndeaproape cu miniștrii din guvernul României, cu scopul de a face din implementarea Pactului un succes de țară și pentru a pune bazele unei economii durabile care să performeze în economia viitorului". 

Mai mult, eurodeputatul liberal a transmis că se va lupta ca aceste modificări să afecteze pozitiv nivelul de trai al românilor dar și ca România să fie una dintre țările care să câștige cel mai mult din subvențiile europene ce vor fi alocate în cadrul acestui proiect.

Falcă: "Vrem ca această transformare să fie făcută pas cu pas, astfel încât oamenii să se poată integra treptat și fără costuri sociale în economia viitorului. În același timp, mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante. În acest fel, ne vom asigura că economia României va fi una competitivă și capabilă să ofere prosperitate și siguranță tuturor românilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.