Vremea "ievaluării" pentru Tudorel. Fostul ministru sinistru al Justiției, tras la răspundere pentru folosirea UAIC în scop propagandistic la Antena 3


Vremea "ievaluării" pentru Tudorel. Fostul ministru sinistru al Justiției, tras la răspundere pentru folosirea UAIC în scop propagandistic la Antena 3

Grupul Civic Reset Iași a depus o sesizare la Comisia de Etică a Universității „Al. I. Cuza” din Iași împotriva fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, actual rector al instituției de învățământ, pentru folosirea imaginii și a spațiilor universității, din calitatea de ministru, în vreme ce era rector autosuspendat

De altfel,Tudorel Toader a folosit fără să aibă dreptul spațiile UAIC pentru a acorda două interviuri postului TV Antena 3: "Ministrul Tudorel Toader a acordat două interviuri (în 16 martie 2018 și în decembrie 2018) din biroul de rector al Universității, în condițiile în care se auto-suspendase din funcția de rector, neavând așadar dreptul de a utiliza spațiile UAIC ca și cum ar fi fost rector în exercițiul funcției".

Conform Codului de etică, este interzisă „folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane”.

Comisia de Etică a UAIC are la dispoziție 30 de zile să dea un răspuns sesizării Reset Iași.

Redăm comunicatul Reset: 

"🔷 Vine o vreme a evaluării...

Reset a depus o sesizare la Comisia de Etică a Universității „Al. I. Cuza” din Iași în care solicită declanșarea procedurii disciplinare împotriva lui Tudorel Toader pentru folosirea imaginii și a spațiilor instituției, din calitatea de ministru, în vreme ce era rector autosuspendat.

Conform Codului de etică, este interzisă „folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane”. Tudorel Toader a susținut mereu că nu a făcut parte dintr-un partid politic și că nu a participat la discuții politice... Dar a fost prezent la două Cex-uri, cum a și recunoscut.

📌➡️ Folosirea imaginii UAIC în activitatea de ministru

În mai toate intervențiile sale publice, a ținut să ne reamintească statutul său de cadru didactic, fost decan și rector autosuspendat al UAIC, pentru a-și justifica o poziție de autoritate academică în fața publicului și a susținătorilor politici și prin intermediul căreia să acrediteze validitatea și justețea politicilor publice pe care le-a propus în calitate de Ministru al Justiției.

📌➡️ Folosirea spațiilor UAIC din calitatea de ministru

Ministrul Tudorel Toader a acordat două interviuri (în 16 martie 2018 și în decembrie 2018) din biroul de rector al Universității, în condițiile în care se auto-suspendase din funcția de rector, neavând așadar dreptul de a utiliza spațiile UAIC ca și cum ar fi fost rector în exercițiul funcției.

📌➡️ Tudorel Toader, generos...

Deși dl Tudorel Toader nu a fost membru de partid pe perioada exercitării funcției de ministru al Justiției, acesta a desfășurat activități politice partizane, ca membru al unui guvern politic, în sensul susținerii planului de guvernare al coaliției PSD-ALDE. Prin luările de poziție sau alteori lipsa poziționării și a exprimării clare a unui punct de vedere, a girat activitatea unei coaliții politice și a unei comisii de lucru în Parlamentul României, Comisa Iordache, care a modificat legile justiției fără consultări, analize, dezbateri cu societatea civilă, cu experți, specialiști etc, cu efecte deosebit de nocive pentru siguranța cetățeanului, cum a fost cazul Legii recursului compensatoriu, pe care a susținut-o în mod voalat, pentru a se declara apoi „impresionat” de efectele acesteia.

📝 Comisia de Etică are la dispoziție 30 de zile să ne răspundă. Vă ținem la curent".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.