În timp ce Ponta și PSD se opun reformei din sănătate, spitalele de stat ucid! O femeie a murit în brațele fiului său după ce a așteptat ore-n șir la urgențe


În timp ce Ponta și PSD se opun reformei din sănătate, spitalele de stat ucid! O femeie a murit în brațele fiului său după ce a așteptat ore-n șir la urgențe

Sistemul medical de stat din România dă semne că este din ce în ce mai impotent în a salva vieți. Ultimul caz care atestă această situație este al unei femei de 70 de ani din Constanța care a murit după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Urgențe, de la Spitalul Județean Constanța.

Femeia a ajuns la spital pe 1 februarie, în jurul orei 7 dimineața, acuzând dureri în piept și abdomen. Abia după 12 ore, femeii i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG), iar după alte 4 ore a fost mutată pe un pat. La o oră după ce a fost pusă în pat, femeia a murit în brațele fiului său.

Este vorba despre același spital unde acum o lună o bucată de tavan fals a căzut peste un pacient care se afla pe o targă, iar în momentul următor din tavan au început să iasă mai multe pisici.

Sistemul medical de stat va continua să ucidă în cazul în care nu se găsește o strategie pe termen scurt și pe termen lung. Actualul ministru al Sănătății, Victor Costache, a propus liberalizarea sistemului de sănătate, care ar oferi șansa fiecărui român să aleagă între sistemul de sănătate de stat și cel privat, uzitând de banii cu care a contribuit la stat pentru sănătate. Inițiativa i-a scandalizat imediat pe pesediști, iar astfel au lansat o intoxicare pentru a panica populația, conform căreia "vor fi mai puțini pacienți care se vor putea trata GRATUIT la stat și din ce în ce în ce mai mulți pacienți care vor trebui să se trateze CONTRA-COST în clinicile sau spitalele private". În realitate, românii se vor putea trata la stat cum au făcut-o până în prezent, dar vor avea acces și la serviciile medicale pe care le oferă mediul privat, în baza sumei cu care au contribuit la sistemul de sănătate. 

CITIȚI ȘI: Comunismul din PSD, la fel de viu ca cel din PCR. Pesediștii fac spume din pricina inițiativei PNL de liberalizare a sistemului de sănătate

Mai mult, reiterăm că după PSD, s-a trezit și PSD II, zis și Pro România, să spună că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Dacă în cazul PSD moțiunea de cenzură vine pentru a bloca alegerea primarilor în două tururi, în cazul partidului lui Victor Ponta este vorba despre sabotarea liberalizării sistemului de sănătate. 

CITIȚI ȘI: PSD-ul lui Ponta vrea să depună, la rândul său, moțiune împotriva Guvernului Orban: "O facem pentru 20 de milioane de români"

PSD și Pro România se opun liberalizării sistemului de sănătate în timp ce spitalele de stat ucid. Un alt caz recent este cel al pacientei de 66 de ani care a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.