UPDATE Achizițiile lui Ciolacu. După Georgian Pop, nepoata lui Pandele revine în PSD pentru a stopa alegerea primarilor în două tururi


UPDATE Achizițiile lui Ciolacu. După Georgian Pop, nepoata lui Pandele revine în PSD pentru a stopa alegerea primarilor în două tururi

UPDATE 

Nepoata primarului din Voluntari Florentin Pandele, deputata Corina Bogaciu, s-a întors, la rândul său, în PSD exact înaintea moțiunii de cenzură ce ar urma să blocheze alegerea primarilor în două tururi, conform hotnews. Și deputatul Georgian Pop a revenit în PSD, iar astfel partidul lui Ciolacu are în prezent 200 de parlamentari. PSD mai contează pe 30 de voturi de la UDMR și patru de la parlamentarii lui Teodor Meleșcanu. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deputatul Georgian Pop, deși a votat învestirea Guvernului Orban în data de 4 noiembrie 2019, se întoarce în PSD exact înaintea moțiunii de cenzură împotriva actualului Executiv, conform g4media.

Reîntoarcerea lui Pop ar asigura PSD-ului numărul necesar de voturi pentru a da jos Guvernul Orban și pentru a stopa alegerea primarilor în două tururi. 

"Plecarea mea din PSD a fost cauzată de un conflict personal cu fostul președinte, Liviu Dragnea. Eu nu am atacat PSD niciodată. Cu Marcel Ciolacu sunt prieten de foarte mult timp, am încredere că reformează stânga, societatea românească are nevoie de o stângă reformată și puternică", a spus Pop pentru g4media.

Pop devine al 233-lea de parlamentar din coaliția anti-guvernamentală, alături de cei 198 de parlamentari PSD, 30 de la UDMR și 4 de la Forța Națională (partidul lui Teodor Meleșcanu). 

PSD ține cu tot dinadinsul să blocheze alegerea primarilor în două tururi, deși românii vor să voteze în două tururi de scrutin, conform unui sondaj CURS, institut de sondare deținut de soțul deputatei PSD Diana Tușa și anume Iosif Buble. Concret, conform sondajului, 67% dintre români ar fi de acord cu alegerea primarilor în două tururi, 26% nu sunt de acord, iar 7% nu s-au pronunțat. (sondajul poate fi consultat AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.