VIDEO Ciolacu torpilat de un jurnalist: "Tocmai v-am demonstrat că nu respectați legea!"


VIDEO Ciolacu torpilat de un jurnalist: "Tocmai v-am demonstrat că nu respectați legea!"

O problemă cu care se confruntă jurnaliștii este cea a lispei de transparență de care dau dovadă instituțiile pesedizate și, desigur, pesediștii. 

Un jurnalist l-a pus la zid vineri pe președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul conferinței de presă de după CEx, întrucât acesta nu ar fi răspuns în termenul legal unei solicitări formulate în baza legii 544/2001 privind banii PSD. Astfel, jurnalistul i-a transmis lui Ciolacu că i-a demonstrat că nu respectă legea. 

Vedeți video de la 10:20:


Jurnalist: Ați vorbit foarte mult despre transparență de când ați preluat mandatul de președinte interimar al PSD. V-aș întreba dacă vi se pare normal că o solicitare pe 544 care v-a fost adresată și despre care ați fost informat de cel puțin 3-4 ori nu a primit răspuns după 30 de zile?

Ciolacu: Am dat-o în lucru la secretarul general și la trezorier. 

Jurnalist: Știți care este termenul legal pentru a răspunde la o solicitare pe 544? 

Ciolacu: 30 de zile presupun că pentru orice solicitare. 

Jurnalist: Ok. Vi se pare că după 30 de zile termenul transparență vă caracterizează acest mandat de interimar? 

Ciolacu: Nu cunosc detaliile și vă rog frumos să mă credeți că am avult alte priorități. 

Jurnalist: Dar respectarea legii este o prioritate pentru mandatul de președinte interimar al PSD? 

Ciolacu: Eu cred că respect legea.

Jurnalist: Tocmai v-am demonstrat că nu o respectați prin faptul că nu doriți să răspundeți la o solicitare pe 544, una legală despre finanțele PSD. 

Ciolacu: Atribuțiile privind finanțele PSD sunt la secretarul general și la trezorier. O să primiți răspunsul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.