Înapoi în URSS! Foști președinți ai Basarabiei, deputați și miniștri au aniversat, la Moscova, 95 de ani de la crearea Comsomolului. Opulentul prorus Dodon, patronul bairamului sovietic


Înapoi în URSS! Foști președinți ai Basarabiei, deputați și miniștri au aniversat, la Moscova, 95 de ani de la crearea Comsomolului. Opulentul prorus Dodon, patronul bairamului sovietic

Mai mulți foști și actuali politicieni din Republica Moldova, printre care și președinții Petru Lucinschi și Vladimir Voronin au participat, sâmbătă, la un eveniment dedicat aniversării a 95 de ani de la crearea Comsomolului Moldovei. Potrivit Unimedia.info, invitații au avut parte de un concert fastuos, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitala Federației Ruse. Evenimentul a avut loc sub patronajul lui Igor Dodon, cel mai opulent președinte pro-rus al Republicii Moldova.

Întâlnirea prietenilor, așa au numit organizatorii evenimentul la care au participat peste 1.500 de persoane, printre care foști președinți ai Republicii Moldova, deputați din fostele legislaturi, ex-miniștri și alte persoane publice. Intrarea a fost doar în baza invitațiilor, iar participanții au preferat să nu se afișeze.

Totuși, am reușit să facem rost de câteva poze, iar acestea demonstrează că organizatorii au realizat o adevărată întoarcere în timp pentru invitați.

„Comsomolul nu mai este, URSS în care am trăit nu mai este, dar suntem noi cei care ne amintim acest lucru”, a declarat Dumitru Braghiș, prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 21 decembrie 1999 - 19 aprilie 2001.

Am luat parte la o întâlnire solemnă, dedicată aniversării a 95 de ani de la crearea Uniunii Tineretului Comunist Leninist din Moldova. Aproape fiecare reprezentant al generației mai în vârstă și mijlocie a țării noastre a trecut prin școala Comsomolului. Noua generație trăiește cu noi griji, vor avea propriile amintiri. Dar îmi pare rău că nu vor avea niciodată amintiri despre șantierele Comsomolului, detașamentele de construcție, festivalurile de tineret, călătoriile în locurile de glorie militară, brigăzile și grupurile de creație ale Comsomolului”, a scris pe pagina sa de Facebook Alexandr Muravschi, viceprim-ministru și ministru al Economiei și reformelor ( 1999) în Guvernul Ion Sturza.

„Cei mai buni oameni ai Moldovei sovietice din anii 60-80, foști muncitori și activiști ai Comsomolului s-au adunat în sală ... Chitare cântătoare, Pasărea Albastră, Noroc, Joc și multe alte legende ale scenei sovietice ... 4.5 ore .... este ceva uimitor... Mulțumim organizatorilor și președintelui țării, pentru un astfel de cadou”, a scris pe pagina sa Boris Șapovalov, istoric, politolog și sociolog, doctor în filosofie, director al Fundației Commonwealth.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul președintelui Igor Dodon, de un comitet în frunte cu Dumitru Braghiș, fost prim-ministru al Republicii Moldova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.