Al doilea om în stat


Al doilea om în stat

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu zice că nu îl mai susține pe Theodor Meleșcanu și că are 4-5 candidați pentru postul de președinte al Senatului. Nicio surpriză la liberali. Ei vin la potou cu Alina Gorghiu!!! Să fie sănătoși și să le rămînă osu-n gît!, zicea aseară un vechi liberal la telefon, cam enervat, comentînd știrea.

Povestea este simplă. Susnumita AG a îngropat PNL la alegerile din 2016. Asta dupa victoria categorica a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014. Atunci, Iohannis luat de ameteala succesului a făcut o mișcare neinspirată, ca să nu zic altfel. A dat PNL pe mîna neexperimentatei politic Alina Gorghiu! La primele alegeri (locale și parlamentare) din 2016, PNL s-a facut praf. A fost dată afară AG din PNL? Nu.

Cum a reușit contraperformanța care a dus la sinistra guvernare PSD&Dragnea este greu de aflat. Nici liberalii nu au dorit să afle. AG era protejată de la Cotroceni. Liberalii s-au multumit s-o înlocuiască la congres cu Ludovic Orban care a reușit să redreseze partidul. AG și-a continuat netulburată cariera la vîrf (nimeni nu se atinge de ea!) sfidînd pe toată lumea din PNL. Din cîte înțeleg nu e deloc simpatizată în partid. Acum va deveni al doilea om în stat. După faptă și răsplată! D-aia Iohannis umblă să-l schimbe pe Orban. Pînă la urmă va reuși.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.