Incredibil. Lipitoarea Alexandru Cumpănașu se mufează din nou la fonduri europene, cu ajutorul lui Ionel Arsene-Ciorăpel. Cum a ajuns unchiulețul din Caracal să câștige lunar 19.000 euro


Incredibil. Lipitoarea Alexandru Cumpănașu se mufează din nou la fonduri europene, cu ajutorul lui Ionel Arsene-Ciorăpel. Cum a ajuns unchiulețul din Caracal să câștige lunar 19.000 euro

Consiliul Județean Neamț vrea să obțină bani europeni pentru un proiect prin care să simplifice relația instituției cu cetățenii, dar și să eficientizeze activitatea internă. În acest scop, CJ Neamț a inițiat, pe 9 ianuarie, un proces de selecție a unui partener pentru realizarea proiectului european, scrie siteul inroman.ro.

Opt zile mai târziu a fost anunțat și partenerul: Asociația pentru Implementarea Democrației. Organizația, fondată în 2004 și coordonată de abonatul la bani publici Alexandru Cumpănașu, este singura care a depus dosar de participare. 

Proiectul pe care CJ Neamț vrea să-l depună spre finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 va avea o valoare eligibilă de maxim 4.000.000 de lei, iar Asociația pentru implementarea Democrației va fi implicată în activități precum:

- scrierea și managementul proiectului;

- informare, comunicare și promovare;

- elaborarea politicilor ce necesită resursele financiare din bugetele instituției aferente anilor 2021-2022;

- elaborarea analizelor ex-post pentru politicile publice/strategiile/hotărârile de consiliu elaborate/aprobate începând cu anul  2016;

Mai multe detalii despre acest proiect găsiți pe siteul inroman.ro

Consiliul Județean Neamț este condus de controversatul baron PSD Ionel Arsene, un fel de Liviu Dragnea al regiunii pe care o controlează.

Arsene, președinte al PSD Neamț din 2010, a fost implicat, în trecut, într-un scandal sexual. În 2014, a apărut într-un filmuleț în care era cu o tânără, în pat, el fiind dezbrăcat dar cu șosetele în picioare. De atunci, s-a ales cu o serie de porecle -  ”deputatul-șosetă”/„ciorăpel”/„șosețică”. Arsene a spus că filmul ar fi un trucaj, dar Parchetul a preluat cazul, după ce ar fi apărut informația că tânăra din imagini este minoră. În 2018, „Ciorăpel” a fost reținut joi de procurorii DNA, pentru că ar fi luat mită 100.000 de euro. Despre Ionel Arsene mai multe detalii AICI

Potrivit declarației de avere depuse anul trecut în contextul candidaturii sale la Cotroceni, venitul anual al lui Alexandru Cumpănașu se ridică la 1,1 milioane de lei, aproximativ 19 000 de euro pe lună.

Fostul prezidențiabil are 7 case, dintre care două cumpărate în 2016 și 2 în 2017, două autoturisme, dintre care unul Mercedes fabricat în 2018, are în conturi 260 000 de lei și 17 000 de euro. 

De la celebra sa Asociație pentru Implementarea Democrației a scos în 2018 cu titlu de drepturi de autor 580 000 de lei, iar pe numele soției, care a consiliat trei premieri PSD, tot drepturi de autor, în valoare de 300 000 de lei. 

Cumpănașu a încasat salarii de la:

·         SNSPA - unde predă cursuri deși nu are diplomă de licență, conform declarațiilor făcute de el însuși, marți, la Realitatea tv. 

·         Romaqua Group Borsec

·         Asociația de acreditare din România, din subordinea Ministerului Economiei - Asociația de Acreditare din România, având acronimul RENAR, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic. Funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei. Principala activitate a RENAR vizeaza acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007 urmare a introduceri acestui standard ca conditie obligatorie pentru intrarea unui laborator de analize umane in contract cu sistemul public de asigurări de sănătate. 

·         UEFICSDI - Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării si Inovării aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale. Misiune: promovarea calitatii, leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare.

·         Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune 

Venitul anual al lui Alexandru Cumpănașu se ridică la 1,1 milioane de lei, aproximativ 19 000 de euro pe lună 

Soția sa, Cumpănașu Simona Gabriela, care activează în toate asociațiile și companiile care îl plătesc și pe partenerul său de viață, a înregistrat un venit anual de 595 000 de lei, aproximativ 10 000 de euro pe lună. 

Soții Cumpănașu mai sunt însă implicați într-un ONG - Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) – care a fost scoasăCaracatița CNMR. Rețeaua de colaborări condusă de Alexandru Cumpănașu, abonată la bani publici în față din nou odată cu vizita pe care cei doi au efectuat-o recent la Ministerul de Interne.  

CITEȘTE ȘI: Caracatița CNMR. Rețeaua de colaborări condusă de Alexandru Cumpănașu, abonată la bani publici

Ministrul de Interne, în ipostaze tandre cu penalul Alexandru Cumpănașu. Cei doi au fost pozați aproape îmbrățișați în sediul MAI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.