Cine este Mihail Mişustin, propus de autocratul Vladimir Putin pentru funcția de premier în Rusia


Cine este Mihail Mişustin, propus de autocratul Vladimir Putin pentru funcția de premier în Rusia

Autocratul rus Vladimir Putin continuă să își promoveze nestingherit în Rusia obiectivul de asigurare a succesiunii după 2024. Constituția actuală îi interzice acestuia să obțină un al cincilea mandat de președinte, însă Putin a început preventiv pregătirile pentru a rezolva această dilemă.

CITIȚI ȘI: Putin se pregătește să fie președinte pe viață. Medvedev anunță demisia Guvernului de la Moscova

Ieri, președintele a orchestrat demisia premierului Medvedev și implicit a guvernului rus. Ulterior, Putin l-a desemnat în funcţia de premier pe şeful Fiscului rus, Mihail Mişustin, un necunoscut marelui public.

Cine este Mihail Mişustin

Mihail Mişustin, în vârstă de 53 de ani, s-a născut la Moscova și a lucrat ca expert în IT în perioada anilor 90. Ulterior a ajuns în domeniul taxelor, ajungând la un moment dat în funcția de adjunct al ministrului de Finanțe. Presa germană scrie că în 2008 a lucrat a șef al unei companii de investiții rusești, UFG care coopera la vremea respectivă cu Deutsche Bank. În 2010, Mişustin a ajuns șeful Fiscului rus, fiind considerat un apropiat al lui Putin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.