UPDATE Milițianul infiltrat în USR și-a dat demisia din partid și o amenință pe Clotilde Armand: "Mă voi adresa instanței"! Ce pensie specială are Caragea și la ce vârstă s-a pensionat anticipat


UPDATE Milițianul infiltrat în USR și-a dat demisia din partid și o amenință pe Clotilde Armand: "Mă voi adresa instanței"! Ce pensie specială are Caragea și la ce vârstă s-a pensionat anticipat

UPDATE 

Eurdeputata Clotilde Armand informează pe Facebook că milițianul Caragea și-a dat demisia din USR la numai o zi după ce a fost primit în partid și că o va da în judecată "pentru prejudiciile de imagine și neadevărurile publicate".

Ca replică, Clotilde Armand a răbufnit și a prezentat ce pensie specială are milițianul, cât și vârsta la care s-a pensionat: "Dl Caragea are 53 de ani și s-a pensionat anticipat în 2017. El are o pensie specială de 2100 euro/luna".

Redăm mesajul eurodeputatei:

"Bun. Acum țineți-vă bine. Dl Caragea și-a dat demisia astăzi din USR și acum mă amenință cu judecata. De ce? ''Pentru prejudiciile de imagine și neadevărurile publicate''.

În regulă. Hai să discutăm altceva despre dl Caragea. Pe date concrete: Dl Caragea are 53 de ani și s-a pensionat anticipat în 2017. El are o pensie specială de 2100 euro/luna. Poate colegii mei din Parlament vor rezolva și chestiunea aceasta, dle Caragea. Ce părere aveți?!".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Europarlamantara USR Clotilde Armand a postat pe Facebook o reacție dură la adresa unei controversate primiri în USR: „Am aflat că fostul șef al Poliției Gorj (acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe ''polițistul lui Ponta''. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu așa se face altfel de politică”.

Persoana care a strânit această postare și alte dezbateri aprinse este Viorel Salvador Caragea, fostul șef al IJP Gorj.

Potrivit siteul pandurul.ro, pe numele lui Caragea au fost depuse, de-a lungul timpului, mai multe plângeri pentru purtare abuzivă.

Un caz de notorietat este al omului de afaceri gorjean Mihai Râmescu, care a intrat în greva foamei în semn de protest pentru a atrage atenția asupra abuzurile la care reclama că ar fi supus de şeful IPJ Gorj, susținând că de aproximativ doi ani era hărțuit, monitorizat și că a ajuns să îi fie frică să mai meargă singur pe stradă.

Potrivit psnews.ro, influența lui Caragea era atât de mare, încât din arhivele electronice ale mai multor publicații gorjene ar fi dispărut articolele compromițătoare scrise despre el. În 2013, în urma acestor plângeri, fostul șef IPJ Gorj a fost cercetat de corpul de control al ministrului de interne.

În 2017, presa gorjeană vorbea de faptul că doi mafioți italieni, cu un trecut infracțional cutremurător, erau găzduiți într-una dintre casele familiei fostului comandant al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea. Unul dintre ei, Riccardi Orlandino, avea 31 de condamnări în Italia şi făcea parte din una dintre cele mai sângeroase organi­zaţii mafiote din Peninsulă.

Primirea lui Caragea în USR Târgu Jiu a fost confirmată de președintele de filială Radu Miruță care a precizat că „nu a fost găsit niciun articol în baza căruia să nu poată fi primit”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.