VIDEO 2020, anul în care România poate scăpa de ciumă. Ludovic Orban și Iohannis au convenit privind alegerile anticipate


VIDEO 2020, anul în care România poate scăpa de ciumă. Ludovic Orban și Iohannis au convenit privind alegerile anticipate

Premierul Ludovic Orban a fost vineri la Palatul Cotroceni, unde a participat la consultări cu președintele Klaus Iohannis pe tema alegerilor parlamentare anticipate. 

Astfel, premierul a declarat că a convenit cu președintele Klaus Iohannis pentru a susține alegerile anticipate și ideal ar fi să se organizeze odată cu localele.

De altfel, Ludovic Orban nu a vrut să dea detalii referitoare la strategia pe care o va aborda pentru declanșarea alegerilor anticipate, dar a precizat că va purta discuții cu formațiunile politice parlamentare și a dat de înțeles că nu va negocia în mod direct și cu PSD. 

Ludovic Orban: Vă spun clar. Președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. 

Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru Parlamentul European, la alegerile prezidențiale că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practică voința oamenilor și este absolut necesat ca puterea să revină la popor și cetățenii să își aleagă reprezentanții astfel încât să existe un Parlament, o oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români, care să ducă România pe direcția bună, care să aibă o poziționare euroatlantică clară și fermă, care să furtifice la maximum pentru România beneficiile apartenenței la UE și care să permită o dezvoltare economică bazată pe investiții, pe creșterea productivității, pe creșterea competitivității companiilor, pe inovare, pe cercetare și pe fructificarea tuturor oportunităților care există pentru România. 

Reporter: Vă gândiți să vă dați demisia sau așteptați o moțiune de cenzură? 

Ludovic Orban: Vă dați seama că nu o să vă dezvlălui strategia. Cert este că am convenit împreună, președintele României și cu mine, că asta este cea mai bună soluție pentru România. 

Reporter: Se vor organiza odată cu localele? 

Ludovic Orban: Ar fi util și bine să fie simultan cu alegerile locale. Dacă nu va fi posibil odată cu localele, oricum la o dată apropiată de locale. 

Reporter: Purtați discuții cu partidee privind aceste alegeri anticipate? 

Ludovic Orban: Am desemnat un grup de lucru, o echipă de discuții. Încă mai avem de purtat discuții. Cert este că în ceea ce ne privește asta este convingerea noastră, că România are nevoie de anticipate. 

Reporter: Veți discuta și cu PSD? 

Ludovic Orban: Ce să discutăm cu PSD când obiectivul nostru este tocmai să eliberăm și Parlamentul României de PSD?

Reporter: Dar cu ALDE și Pro România? 

Ludovic Orban: Cu siguranță că vom discuta cu toate formațiunile politice.  

Reporter: Deci cu PSD nu negociați sub nicio formă privind aceste alegeri anticipate? 

Ludovic Orban: Discutăm prin dvs. 

Vedeți video în cele ce urmează: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.