BREAKING NEWS Avionul ucrainean cu 176 de membri la bord, prăbușit lângă Teheran, ar fi fost lovit accidental de o rachetă a Iranului


BREAKING NEWS Avionul ucrainean cu 176 de membri la bord, prăbușit lângă Teheran, ar fi fost lovit accidental de o rachetă a Iranului

Oficialii americani sunt din ce în ce mai convinși de faptul că avionul ucrainean la bordul căruia se aflau 176 de persoane, prăbușit ieri în apropiere de Teheran, la scurt timp de la decolare a fost victima unui atac accidental din partea Iranului.

Sateliții americani au detectat lansarea a două rachete sol-aer cu puțin timp înainte ca avionul să fi explodat, potrivit CBSNews și CNN. Totodată, o sursă din aparatul de intelligence american ar fi precizat că la locul prăbușirii au fost găsite componente dintr-o rachetă.

Președintele american, Donald Trump a precizat că are propriile sale suspiciuni cu privire la acest incident.

"Am suspiciunile mele. Nu vreau să spun asta pentru că și alte persoane au propriile suspiciuni. Este un lucru tragic, dar cineva ar fi putut face o greșeală de partea cealaltă. Zbura într-o zonă destul de periculoasă și cineva ar fi putut face o greșeală", a spus Donald Trump.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.