VIDEO Donald Trump anunță că va impune noi sancțiuni economice Iranului și are un mesaj pentru iranieni: "SUA sunt gata să îmbrățișeze pacea"


VIDEO Donald Trump anunță că va impune noi sancțiuni economice Iranului și are un mesaj pentru iranieni: "SUA sunt gata să îmbrățișeze pacea"

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a declarat miercuri, după atacul iranian asupra bazelor americane utiliizate de americani în Irak, că atât timp cât este el preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară.

"Cât timp voi fi eu președinte, Iranului nu i se va permite să dețină arme nucleare", a spus Trump.

El a mai precizat că niciun american nu a fost rănit în urma atacului iranian”toţi militarii noştri sunt în siguranţă, iar la bazele aeriene au fost produse pagube minore".

Trump l-a descris pe liderul militar iranian Qasem Soleimani, ucis în urma atacurilor SUA, ca fiind cel mai mare terorist al lumii

"El instruia armate teroriste, inclusiv Hezbollah, lansând atacuri teroriste împotriva ţintelor civile. A alimentat războaie civile sângeroase în întreaga regiune, a rănit şi ucis militari americani. El plănuia noi atacuri asupra unor ținte americane, dar l-am oprit. Trebuia lichidat cu mult timp în urmă. Am transmis un semnal puternic teroriștilor”, a declarat Donald Trump, adăugând că Soleimani a coordonat recentele atacuri asupra personalului SUA din Irak şi a orchestrat ”atacul violent” asupra ambasadei SUA în Irak. 

Donald Trump a spus că va impune noi sancțiuni economice Iranului după atacul cu rachete asupra celor două baze din Irak care adăposteau militari americani. Totodată, Trump a mai zis că va cere NATO să se implice mult mai mult în Orientul Mijlociu.

În final, Trump a amintit faptul că SUA sunt primul producător de petrol și gaze din lume, asigurându-și independența energetică și de aceea "nu avem nevoie de petrolul din Orientul Mijlociu". Președintele SUA a avut și un mesaj pentru iranieni: "vrem să aveți un viitor prosper și liniștit. Statele Unite sunt gata să îmbrățișeze pacea".

Vezi video mai jos, începând cu minutul 27:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.