"Beuranii", pe jar. Poliția extinde ancheta, întrucât un alt pacient ar fi fost ars în timpul operației la Spitalul Floreasca


"Beuranii", pe jar. Poliția extinde ancheta, întrucât un alt pacient ar fi fost ars în timpul operației la Spitalul Floreasca

Ancheta în privința beuranilor de la Spitalul Floreasca se va extinde. Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă penală cu acuzația de ucidere din culpă în urma cazului pacientei arse pe masa de operații, care a decedat pe 29 decembrie. Mai mult, Poliția Capitalei a confirmat că Serviciul de Investigații Criminale a extins ancheta penală, sesizându-se din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, întrucât un alt pacient a depus o plângere pentru că ar fi suferit arsuri pe o suprafață importantă din corp în vara anului trecut, tot în cadrul unei operații. Plângerea nu a fost depusă imediat după incident, ci după ce respectivul pacient a aflat de cazul femeiii arse pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca, conform surselor G4media.

CONSULTAȚI ȘI: Ministrul Sănătății: pacienta de la Floreasca nu era alergică la iod. „În spital existau toate cantitățile necesare din toate tipurile de dezinfectanți”

Poliția Capitalei: "În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la faptul că o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenții la un spital din sectorul 1, facem precizarea că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment".

Potrivit Epoch Times, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a admis astăzi, răspunzând la o întrebare a presei, că ministerul pe care-l conduce investighează un alt caz care s-ar fi petrecut pe secţia de chirugie a lui Mircea Beuran, chirurg recent demis din funcţia de conducere pe care o deţinea. 

Redăm dialogul ministrului cu presa pe acest subiect:

Reporter: Dle ministru, am informaţii că nu e un caz singular. Înţeleg că pe secţia de chirurgie a dlui Beuran ar mai fi avut loc un astfel de caz în care pacientul a suferit arsuri din cauza aceluiaşi dezinfectant şi aceleiaşi proceduri. Ştiţi ceva de genul acesta?

Ministrul: De asta continuăm să investigăm şi rugăm ca toţi pacienţii care au suferit astfel de arsuri să le semnaleze. Şi mă bucur că sunteţi cu toţi aici deoarece din fericire presa e o voce şi o putere în România să transmitem tuturor colegilor, evident vor fi transmise şi mesaje oficiale din partea MS şi ANMCS, să nu mai folosească off label astfel de produse şi orice utilizare off label a unui instrument chirugical poate da naştere la tragedii de genul acesta.

Reporter: Dar în acest moment există informaţii că ar mai fi fost vreun pacient ars în sala de operaţii?

Victor Costache: Avem şi noi aceeaşi informaţie, pentru aceasta investigăm în continuare.

Reporter: Când s-a întâmplat?

Victor Costache: Nu ştim, o să aflăm, pacienta este evident în viaţă şi a fost un eveniment de mai mică dimensiune, dar nu vreau să speculez fiindcă nu e corect.

Vedeți video de la minutul 11:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.