VIDEO Nebunia iranienilor ajunge la un nou nivel. Zeci de oameni au murit, călcați în picioare la funeraliile teroristului Soleimani


VIDEO Nebunia iranienilor ajunge la un nou nivel. Zeci de oameni au murit, călcați în picioare la funeraliile teroristului Soleimani

Nebunia iranienilor pare a atinge zilele acestea apogeul. Zeci de oameni au murit marți în Kerman, în busculada creată la înmormântarea teroristului Qasem Soleimani, ucis pe 3 ianuarie într-un atac american cu rachete.

Concret, cel puțin 35 de oameni au murit și alți 48 au fost răniți, călcați în picioare de mulțime la înmormântarea lui Soleimani, anunță televiziunea publică iraniană de stat citată de Wall Street Journal. Ca urmare a situației, autoritățile de la Teheran au amânat funeraliile, potrivit The New York Times.

Într-un discurs rostit marţi la Kerman, liderul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a continuat lini belicoasă a Iranului spunând că „inamicul îşi va regreta greşeala”.

„Ne vom răzbuna”, a spus Salami, care a prezis de asemenea că forţele americane vor fi „curând” expulzate din regiunea Orientului Mijlociu, conform declaraţiilor transmise de agenţia Tasnim.

În alocuţiunea sa, oficialul iranian l-a elogiat pe Soleimani, care era comandantul Forţei Quds, însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, între care sprijinul miliţiilor şiite din Irak și al organizațiilor teroriste Hezbollah și Hamas.

Urmăriți funeraliile lui Soleimani în video-ul de mai jos:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.