Demisul Beuran se victimizează la Mafia TV. Antena 3 regizează un nou serial de tip Arafat


Demisul Beuran se victimizează la Mafia TV. Antena 3 regizează un nou serial de tip Arafat

După ce l-a pompat mediatic pe Raed Arafat pentru a-l folosi ca armă politică, Antena 3 uzitează aceleași tehnici pentru a face scut în jurul medicului Mircea Beuran, demis luni din funcța de șef al Secţiei Clinice de Chirurgie III de la Spitalul Floreasca.

Doctorul Mircea Beuran a intrat în direct la Antena 3 pentru a spune că demiterea lui nu are fundament, reprezintă o manevră politică, iar, pe cale de consecință, o va contesta. 

Beuran: "Decizia pe care am primit-o nu este motivată, nu am primit niciun raport. (...) Lucrurile acestea m-au surprins, dar pot să afirm, totodată, că nu sunt niște lucruri normale, adică să poți să-i dai decizia unui om fără să argumentezi, decât o inșiruire de cifre (...) sunt niște acuze generale. Dar probabil că atât este capacitatea acestei comisii".

Moderatoare: Tocmai pentru că analiza aceasta, domnule doctor, spuneți că este una superficială nu va fost înștiințat exact ceea ce ați încălcat și care este motivul pentru care ați fost demis în clar, aveți de gând să contestați această decizie care a fost luată astăzi? 

Beuran: "Da. Bineînțeles. Ba chiar mai mult, voi căuta să arăt și lucrurile care gândesc că stau la baza acestei atitudini, pentru că am avut poziții vis-a-vis de privatizările care se ivesc în sistemul medical, de modul în care este gândit rezidențiatul cu sistemul privat". 

Moderatoare: Credeți că această decizie de a vă demite are în spate niște motivații politice, niște manevre politice? 

Beuran: "Sunt convins de acest lucru. Ele nu sunt încărcate de discernământ și mai mult, dacă erau niște probleme care se leagă atât de activitatea profesională și academică și de pregătirea rezidenților, lipsa de a consulta mediul academic, gândesc că este o greșeală foarte mare".

Amintim că în data de 29 decembrie, pacienta de 66 de ani care a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg a greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc, a murit.

Astfel, Ministerul Sănătății a precizat luni, 6 ianuarie, într-un comunicat, că incidentul arderii pe masa de operații a fost cauzat de o eroare umană, iar Mircea Beuran "a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei".

"În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III", a transmis Ministerul Sănătăţii, care anunţă că a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.