Donald Trump și Mike Pompeo, reacții după uciderea lui Soleimani: "Trebuia lichidat acum mulți ani!"/"Pregătea o acțiune de anvergură ce amenința sute de vieți"


Donald Trump și Mike Pompeo, reacții după uciderea lui Soleimani: "Trebuia lichidat acum mulți ani!"/"Pregătea o acțiune de anvergură ce amenința sute de vieți"

Președintele SUA, Donald Trump a publicat, vineri, pe Twitter, un mesaj prin care transmite că generalul iranian Qassem Soleimani, eliminat în urma unui raid aerian american, a fost direct și indirect responsabil pentru moartea a milioane de oameni.

"Generalul Qassem Soleimani a ucis sau rănit mii de american într-o perioadă lungă de timp și plănuia să ucidă mult mai mulți…dar a fost prins! El a fost direct și indirect responsabil pentru moartea a milioane de oameni, inclusiv pentru numărul mare de protestatari uciși recent chiar în Iran. În timp ce Iranul nu va putea niciodată să admită cum se cuvine acest lucru, Soleimani a fost atât urât, cât și temut în țara lui. Ei nu sunt nici pe departe atât de triști precum liderii lor vor ca lumea exterioară să creadă. El trebuia să fie lichidat acum mulți ani!”, a scris Trump pe Twitter.

Totodată, Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a precizat că Soleimani pregătea o ”acțiune de anvergură” amenințând ”sute de vieți americane”.

”El era angajat activ în acțiunile din regiune - o acțiune de anvergură, așa cum a zis el - care ar fi pus în pericol zeci, dacă nu sute, de vieți americane”, a declarat Secretarul de Stat la CNN. ”Știm că era iminent. Am luat decizia pe baza evaluărilor serviciilor noastre secrete”, a adăugat el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.