ȘOCANT: Stolojan, TRAFICANTUL de carne vie al Securității și al clanului genocidar Ceaușescu! El coordona banii proveniți din vânzarea de evrei și sași, dar și din traficul de armament!


ȘOCANT: Stolojan, TRAFICANTUL de carne vie al Securității și al clanului genocidar Ceaușescu! El coordona banii proveniți din vânzarea de evrei și sași, dar și din traficul de armament!

Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie – în volumul ”Moștenitorii Securității”, ediție revăzută și adăugită, Polirom, 2018, Iași, colecția ”Document” – detalii tenebroase despre dubioasele și securisticele activități de dinainte de ’89 ale fostului europarlamentar liberal Theodor Stolojan (ex-premier în perioada 16 octombrie 1991 și 18 noiembrie 1992, susținător al nomenklaturistului Ion Iliescu în 1996 și președinte al PNL până în octombrie 2004, când s-a retras cu show și lacrimi de crocodil din prim-planul politicii dâmbovițene, deși avea să fie plimbat prin tot soiul de funcții călduțe și puțin spus rentabile).

Odinioară salariat de lux al unității Acțiuni Valutare Speciale (AVS) – sinecură DIE care se ocupa de conturile secrete ale clanului Ceaușescu și ale Securității –, economistul Theodor Stolojan coordona, susține Marius Oprea, ”operațiunile de aport valutar special” cu sume rezultate din exporturi de armament către dictatorii din lumea a treia și terorismul internațional”afaceri” cu diverse produse de export ale României socialiste și, nu în ultimul rând, cu sume provenite din… ”traficul de carne vine cu sași și evrei”, vânduți la propriu rudelor din străinătate în schimbul unor sume considerabile în valută! 

Unitatea AVS. Contabilul lui Ceaușescu și al Securității

Iată ce scrie Marius Oprea despre legăturile lui Stolojan cu Securitatea și, ombilical, cu averea externă secretă a clanului genocidar Ceaușescu, sporită prin aportul agenților DIE:

Andruță Ceaușescu (frate al lui Nicolae Ceaușescu, general de Securitate și fost comandant al școlii de ofițeri de la Băneasa – n. red.) locuia pe atunci (în zilele Revoluției – n. red.) nu departe de unul dintre cele mai ascunse sedii ale Securității – cel al unității Acțiuni Valutare Speciale (AVS), condusă de colonelul Anghelache, de conturile căreia răspundea înainte de 1989 Theodor Stolojan și care strângea cotele de participare la contracte comerciale ale ofițerilor din ICE Dunărea, Romtehnica, Romcereal, Rompetrol, Arcom, Terra etc. și le vărsa la BRCE (ulterior Bancorex). Sediul era în strada Roma nr. 48. Poate nu întâmplător, după 1989, casa din strada Roma a ajuns sediul oficiosului FSN Dimineața (…) Theodor Stolojan e fostul contabil de la ‹aportul valutar special›, care conținea conturile secrete ale regimului Ceaușescu și ale Securității.

”Sume rezultate din traficul de carne vie cu sași și evrei”

Theodor Stolojan a coordonat operațiunile de aport valutar special, sume rezultate din exporturi de armament, comisioane la operațiunile de comerț cu diverse produse ale întreprinderilor de export ale României socialiste, prin intermediarii din Securitate, inclusiv din traficul de carne vie cu sași și evrei. În preajma evenimentelor din decembrie 1989, în spionajul României socialiste lucrau 715 ofițeri, 36 de maiștri militari, 197 de subofițeri și 111 de încadrați ca personal civil. Cei care nu erau angrenați în ‹afaceri murdare› la ordin făceau pur și simplu bișniță”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.