Câteva zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Troiţa din Piaţa Universităţii, dedicată victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989, pentru a lua parte la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani.
Pe parcursul ceremoniei, cu un tupeu incomensurabil, și-au făcut apariția Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman (sursa foto: Loredana Diacu, Epoch Times), cei care la ordinul Moscovei au deturnat Revoluția printr-o diversiune criminală, împreună cu Ion Iliescu, pentru a acapara puterea în România. În perioada 22-30 decembrie 1989, după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu, au fost de aproximativ de opt ori mai mulți morți decât în perioada 17-22 decembrie. Amintim că procurorii militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Ion Iliescu (membru si presedinte al CFSN), Gelu Voican Voiculescu (membru CFSN si fost vice prim-ministru al Guvernului Romaniei) pentru crime impotriva umanitatii "In intervalul 22-30 decembrie 1989, au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuse. Psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22 decembrie 1989, un numar de 862 de decese, 2.150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice".
Astfel, Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat sâmbătă la Troița din Piața Universității pentru a-i instiga pe cei prezenți la ceremonie și pentru a păta memoria eroilor care s-au sacrificat pentru libertate.
„Criminalule!!”, „Nu ţi-e ruşine mai, criminalule!”, „Huo! Să vă fie ruşine!”, „Ne-aţi omorât copiii!”, au strigat manifestanții.
La un moment dat, un cetățean nu a mai suportat prezența inculpatului pentru crime împotriva umanității și l-a lovit cu o cârjă în cap. Finalmente, Gelu Voican Voculescu a plecat din Piața Universității cu capul spart, escortat de jandarmi.
Jandarmii nu au reușit să-l prindă pe cel care l-a lovit cu cârja pe Gelu Voican, respectiva persoană plecând imediat cu mașina de la locul faptei. În acest sens, vă aducem în atenție comentariul jurnalistei Camelia Tabacu, care transmite că speră ca prinderea, anchetarea și tragerea la răspundere a celui care "l-a ciobit" pe Gelu Voican să dureze tot 30 de ani, precum perioada așteptării aflării adevărului în privința Revoluției din 1989: "Sper ca identificarea, anchetarea și tragerea la răspundere a omului cu cârja care l-a ciobit pe Gelu Voican Voiculescu să dureze tot 30 de ani. Altfel ar însemna că nu suntem toți egali în fața legii și justiția nu funcționează la fel pentru toți".
Mai mult, jurnalista Melania Cincea a spus că orice formă de agresiune e condamnabilă, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi este "un semn indiscutabil al exasperării unor oameni care aşteaptă, de 30 de ani, ca Justiţia să le facă dreptate, lor sau celor pe care i-au pierdut în Decembrie 1989".
"Ceea ce s-a întâmplat azi, în Piaţa Universităţii, din Bucureşti, unde lui Gelu Voican Voiculescu i-a fost spart capul cu o cârjă, este, în opinia mea, un gest reprobabil, indiferent de ce l-a generat. Un act barbar care aminteşte de bâtele minerilor chemaţi de regimul Iliescu - din care, da, nu uităm, se revendica şi Gelu Voican Voiculescu - să facă "ordine", alături de Securitate şi Miliţie, în iunie '90, în Piaţa Universităţii.
Pe de altă parte, însă, gestul de azi e un semn indiscutabil al exasperării unor oameni care aşteaptă, de 30 de ani, ca Justiţia să le facă dreptate, lor sau celor pe care i-au pierdut în Decembrie 1989. Pentru reamintire, Gelu Voican Voiculescu a fost, relativ recent, inculpat, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei, pentru crime împotriva umanităţii. Un dosar de care Justiţia şi bătut joc, blocându-l efectiv timp de peste 25 de ani şi redeschizându-l doar la presiunea CEDO, unde cazul a ajuns datorită tenacităţii unor oameni ca Teodor Mărieş.
Să cerem apăsat, în continuare şi de câte ori avem ocazia, să se facă dreptate şi să se aplice legea. Să nu ne facem, însă, singuri dreptate, cu bâta, indiferent de context. Astfel de ieşiri nu se rezolvă nimic, ba, uneori, e posibil să degradeze şi mai tare lucrurile", a scris Melania Cincea pe Facebook.
Vedeți video de la minutul 2:20 (sursa: Epoch Times):
Acuzațiile care i se aduc inculpatului Gelu Voican Voiculescu, conform ziare.com: "Parchetul General mai anunta ca cercetarile in acest caz au vizat stabilirea situatiei de fapt in ceea ce priveste exercitarea directa a prerogativelor puterii de stat si a luarii deciziilor cu caracter politic si militar de catre grupul de decizie politico-militara al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN), format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stanculescu, general maior (r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, inaintat in grad militar si numit ministru al Apararii) si Gelu Voican Voiculescu.
Tinta: Puterea
"Probatoriul administrat a relevat ca intreaga forta militara a Romaniei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne - Departamentul Securitatii Statului, precum si Garzile Patriotice, incepand cu data de 22 decembrie 1989, orele 16:00, s-au pus la dispozitia Consiliului Frontului Salvarii Nationale si conducerii acestuia.
Din acelasi moment, grupul de decizie politico-militara al CFSN a luat deciziile importante cu caracter politic si militar, urmarind accederea la puterea politica a unui grup preconstituit si legitimarea politica in fata poporului roman", explica magistratii.
Ce s-a intamplat dupa 22 decembrie '89
Pentru atingerea acestor scopuri, incepand cu seara zilei de 22 decembrie 1989, ar fi fost lansata o ampla si complexa activitate de inducere in eroare (diversiuni si dezinformari), coordonata de unii componenti ai Consiliului Militar Superior (structura aflata in subordinea CFSN).
Aceasta ar fi fost acceptata si asumata de factorii decizionali ai CFSN. Din Consiliul Militar Superior au facut parte general locotenent Atanasie Victor Stanculescu, general de armata Nicolae Militaru si sefi de directii militare.
La randul lor, cei patru inculpati din acest dosar ar fi participat in mod direct la exercitarea de diversiuni si dezinformari, spun procurorii.
Psihoza teroristilor: 12.600.000 de cartuse
Cercetarile vizeaza faptul ca prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situatii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.
"In acest context, in intervalul 22-30 decembrie 1989, au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuse. Psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22 decembrie 1989, un numar de 862 de decese, 2.150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice.
Aceste consecinte tragice au fost mult mai grave decat cele ale represiunii exercitate in intervalul 17-22 decembrie 1989 (orele 12:00)".
De asemenea, revoluționarul Marian Ceaușescu l-a confruntat pe Petre Roman, transmițându-i că trebuie să meargă la pușcărie pentru crimele petrecute în perioada 22-30 decembrie 1989, așa cum puteți urmări în următorul video: