Jurnalista Elena Vijulie Tănase, realizatoarea unor documentare istorice memorabile la Digi24, a avut, miercuri seară, o intervenție deosebită în emisiunea „Jurnalul de seară”, realizată de Cosmin Prelipceanu, jurnalistul părăsit recent de Cristian Tudor Popescu, pe motiv că a fost prea blând cu scorpia generală Gabriela Firea. Elena Vijulie a spus ferm și apăsat că ADEVĂRUL despre Revoluția Română este cunoscut chiar din 1990 și că pensiile speciale care generează atâta nemulțumire în societate sunt moștenirea cea mai cinică a regimului comunist, menținută de toate partidele, post 1989, pentru a-și fideliza mai ales instituțiile de forță.
„Ce aș vrea să subliniez și nu am suficiente linii pentru asta este că ȘTIM ADEVĂRUL DESPRE REVOLUȚIA ROMÂNĂ! Îl știm de mulți ani. Îl știm din rechizitoriile care au fost prezentate judecătorilor în prima parte a anului 1990 și din sentințele ulterioare care au condamnat la ani grei de închisoare membri CPEx (al PCR), lotul Timișoara, așa cum spuneam, și pe alții. Le știm, de asemenea, din investigațiile deschise om cu om mort sau ucis în zilele Revoluției, dosare care s-au închis cu NUP în 1994-1995. Știm adevărul Revoluției și din anii 2000 când dosarul a ajuns la procurorul Dan Voinea, cel care a fost prezent și la acel proces mascaradă contra lui Nicolae Ceaușescu. Știm adevărul. Om cu om, unitate militară cu unitate militară, unitate a securității cu unitate a securității, unitate de interne, milițieni, grăniceri, ȘTIM ADEVĂRUL. Ce nu știm - și îmi permit aici să-l contrazic pe președintele Klaus Iohannis, care a spus și domnia sa în discursul său că nu știm adevărul – e să trăim în acest adevăr...” , a precizat Elena Vijulie, moment în care Prelipceanu încearcă să oprească discursul jurnalistei, dar aceasta nu se lasă intimidată de ușuiala politicoasă a prezentatorului părăsit de CTP și continuă:
„îmi cer scuze, trebuie să mai adaug ceva. Din cauză că nu știm să trăim în acest adevăr, ne confruntăm astăzi cu problema pensiilor speciale. Situația în care se află guvernul PNL acum este mult mai complicată decât deficitul bugetar. Pensiile speciale sunt moștenirea cea mai evidentă, cea mai costisitoare și cea mai cinică până în 2019 a regimului comunist. Pensiile speciale în România sunt acordate numai instituțiilor de forță, cu foarte puține excepții. Sunt acordate instituțiilor de forță pentru că ele trebuie fidelizate. Sunt instituțiile care au ieșit împotriva manifestanților care luptau împotriva corupției în anii precedenți. Și din cauza acestor instituții am avut 10 august! Îmi permit să urez succes oricărui guvern care vrea să atace chestiunea pensiilor speciale...Sigur ne mirăm că s-au mărit alocațiile pentru copii și că există un deficit bugetar, dar sunt gata să fac un pariu cu ministrul de Finanțe, oricare ar fi el în următorii ani, că dacă Fiscul intră în Portul Constanța, sumele obținute de acolo acoperă complet cheltuielile cu alocațiile pentru copii”.
Intervenția de miercuri seară a Elenei Vijulie poate fi urmărită integral AICI