Halucinant! Răzbunătoarea Firea dorește să dea buzna peste liberali cu trei blocuri în curtea sediului central al PNL


Halucinant! Răzbunătoarea Firea dorește să dea buzna peste liberali cu trei blocuri în curtea sediului central al PNL

Primăria Capitalei, condusă de primărița pesedistă Gabriela Firea, a avizat, în data de 11 octombrie, construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric, potrivit unui proiect care se va fi discutat miercuri, 18 decembrie, în ședința Consiliului General. (proiectul poate fi consultat AICI)

Este vorba practic de curtea vilei în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor și care a fost vândută de RA-APPS. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, vila apare cu grad maxim de protecție, la fel și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie, informează Hotnews

Această bucată din curtea vilei a ajuns proprietate privată după ce RA-APPS a vândut-o în noiembrie 2014 contra sumei de 4.433.800 euro fără TVA. Potrivit Planului Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică, terenul pe care se dorește construirea celor 3 blocuri are o suprafață de 4.200 mp. Indicatorii urbanistici solicitați sunt: POT - 48%, CUT - 2,16, înălțimea maximă - 17 m. Beneficiarul este firma One Modrogan, care are acționari potrivit datelor de la Registrul Comerțului: ONE HERASTRAU PLAZA SRL și ONE UNITED PROPERTIES SA. 

Potrivit Planului Urbanistic Zonal al Zonei Protejate Parcelarea Filipescu, unde se află vila Filipescu-Brâncoveanu și parcul aferent, terenul vândut de RA-APPS figurează ca spațiu verde plantat cu grad mare de protecție, conservarea fiind obligatorie. Legea nr. 24/2007 spune că "este interzisă schimbarea destinației, reducerea suprafețelor ori strămutarea spațiilor verzi".

Cu toate acestea, pe ordinea de zi de mâine a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află, la punctul 48: ”Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Aleea Modrogan nr. 1A, sector 1 Inițiator – Primarul General al Municipiului București Comisii: - Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului - Comisia Juridică şi de Disciplină”

Subliniem că proiectul a primit, în octombrie, avizul Ministerului Culturii și, mai mult, Agenția pentru protecția Mediului București preciza că nu este nevoie de aviz de mediu și evaluare specifică, deși Legea nr. 24/2007 spune că "este interzisă schimbarea destinației, reducerea suprafețelor ori strămutarea spațiilor verzi".

CITIȚI AICI TOATE DETALIILE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.